Redactie
Redactie Inspiratie 12 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Zo maak je de lekkerste forel uit de oven (of op de barbecue!)

Zin in vis, maar wil je niet weer datzelfde stukje zalm? Maak eens forel! Het is betaalbaar, makkelijk om te maken én onwijs lekker.

Forel is een zoetwatervis die je tegenwoordig in de meeste viswinkels en betere supermarkten kunt vinden. Afhankelijk van de grootte kun je de forel delen met meerdere messen, of gewoon lekker in je eentje oppeuzelen.

Wij zijn fan van forel uit de oven, want het is makkelijk, zo klaar en er komt bomvol smaak in. En schijnt het zonnetje buiten? Dan kun je de vis inpakken in aluminiumfolie, onderstaande stappen volgen en vervolgens garen op de barbecue.

De keuken in!

Om de vis op smaak te brengen kun je zo’n beetje alles gebruiken wat je nog in de keuken hebt liggen. Denk aan verse (of gedroogde) kruiden, citroen- of limoenplakjes, harissapasta, kappertjes, cherrytomaatjes, ansjovis, rode peper, knoflook, bosui en ga zo maar door.

Probeer niet té veel smaken te bundelen en kies bijvoorbeeld één kruid, één citrusvrucht, één smaakmaker als harissa of knoflook en eventueel nog één zout element als kappertjes of olijven.

Breng de binnenkant van de vis op smaak met peper en zout en vul met een aantal van bovenstaande ingrediënten. Kerf eventueel de huid in en breng in dat geval het vlees nog extra op smaak.

Leg de forel in een ovenschaal met een scheut olijfolie en witte wijn, en gaar in een oven op 180 graden gedurende 20-25 minuten, afhankelijk van de grootte. Enjoy!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.