Redactie
Redactie Inspiratie Bijgewerkt: 29 mei 2017
Leestijd: 1 minuut

Zelf tempeh maken: zo doe je dat

Tempeh, we zijn er dol op (als je het lekker klaar maakt). Maar wist je dat je het ook heel goed zelf tempeh kunt maken? In deze video doet Meneer Wateenons het voor.

Het enige wat je nodig hebt zijn sojabonen (of andere bonen) en een schimmel (ook wel tempeh starter genoemd, online te koop). Je weekt de bonen eerst, vervolgens kook je zo tot bijna gaar. Je giet ze af en laat ze afkoelen, en dan voeg je een scheutje azijn en de schimmel toe.

Daarnaast creëer je met een plastic druk & sluitzakje én een warme plek in je huis een tropische omgeving. Perfect om de tempeh te laten fermenteren.

Check de video hierboven voor de instructies!

Soup with vegetable, tempeh and coconut milk

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy 🎄

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.