Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 23 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

De Weber Smokefire: de crème de la crème onder de BBQ’s (en jij kunt ‘m winnen!)

Er zijn zo van die apparaten die je levenskwaliteit spontaan de hoogte insturen.  De Weber Smokefire barbecue is er zo een. Dit prachtige apparaat steelt niet alleen de show in je tuin, het is simpelweg dé tool voor iedereen die barbecuen serieus neemt: de crème de la crème onder de barbecues, zeg maar.

En wij mogen er één weggeven!

Barbecuen 2.0

Hoewel we barbecuen zowat áltijd fantastisch vinden (ja, zelfs een wegwerpbarbecuetje in een park vinden we al geweldig), moeten we bekennen dat barbecuen nóg veel fantastischer wordt met het juiste apparaat.

Denk: een apparaat dat je aanstuurt met een app, waarmee je makkelijk de temperatuur kunt controleren en waarbij je zowel kort en krachtig als low & slow kunt grillen. De Weber Smokefire tikt al die criteria moeiteloos af en biedt nog méér dan dat. Da’s dus barbecuen 2.0!

Weber Smokefire barbecue
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Weber Smokefire

Culy test de Weber Smokefire uit, we willen even kijken hoe makkelijk dit indrukwekkende apparaat in de praktijk te gebruiken is. De montage ervan verloopt in ieder geval soepel en relatief snel. De onderdelen passen allemaal logisch in elkaar en het design is stijlvol en strak. Hoewel het apparaat behoorlijk wat ruimte inneemt, is het omwille van zijn looks écht een apparaat dat we met trots in onze tuin etaleren. Door de wieltjes rol je ‘m bovendien makkelijk van de ene plek naar de andere.

Houtpellets

Goed om te weten: de Weber Smokefire werkt op houtpellets, een soort zaagsel van hardhout dat zorgt voor een authentieke houtgerookte smaak. Het leuke daaraan is dat je daarin verschillende smaken kunt aanschaffen (bourbon, appel, kers, pecan…) die je kunt laten matchen aan je ingrediënten. Voor echte Culy’s dus!

Weber Smokefire barbecue
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Weber Connect app

De fun begint natuurlijk wanneer we het apparaat voor de eerste keer aanzetten. We installeren daarvoor de Weber Connect app, die het apparaat met onze telefoon verbindt. De app biedt in eerste instantie receptinspiratie. Per ingrediënt (zoals varkensvlees of groente) verschijnt weer een andere rits recepten: van pulled pork burgers tot gerookte zalm met wasabi en hot-dog van kreeft.

Of je nou je eigen recept of één van de Weber-recepten volgt, de app begeleidt je in ieder geval stap voor stap bij het bereiding van je gerecht. Wanneer wij selecteren dat we lamskoteletten willen bereiden, dicteert de app vervolgens de juiste temperatuur, timet ‘ie hoelang het vlees op de barbecue moet, wanneer we het vlees moeten omdraaien en wanneer het klaar is.

En inderdaad: het vlees dat we daarna op tafel presenteren is precíés zoals ‘t moet zijn: rokerig en perfect mals. En met die handleiding kan dus zelfs het kleinste kind dit.

Weber Smokefire barbecue
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Smokeboost

Ook de andere functies van de barbecue zijn fantastisch. Zo kun je je ingrediënten met de app eenvoudig een smokeboost geven. Met een simpele druk op de knop geef je je ingrediënten dan een rokerige kick. Ideaal voor wie maar niet genoeg van krijgen van een rookaroma (lees: wij), of voor ingrediënten die wel wat rookaroma kunnen hebben (Zalm! Ribben! Bietjes!). Wij vinden het te gek.

Weber Smokefire barbecue
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Win de Weber Smokefire!

Wat kunnen we nog meer zeggen? Dat we een kleine verslaving voelen opkomen: het kriebelt om méér, méér, méér met dit apparaat te bereiden. Ook een gezonde barbecueverslaving in de hand werken met de Weber Smokefire? Dat kan! Wij mogen één barbecue weggeven aan een gelukkige Culy-lezer.

Hoe maak je kans? Volg @weber_barbecuesnederland op Instagram en mail je Instagramnaam naar [email protected] met als onderwerp Weber Smokefire. Vermeld daarbij waarom jij kans moet maken op de Weber Smokefire. Meedoen kan t/m 1 oktober 2021. De winnaar wordt bericht per e-mail. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Weber Smokefire barbecue
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.