Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 18 sep 2022
Leestijd: 4 minuten

12 x de beste werkplekken in Amsterdam mét lekkere lunch

De behoefte om een dagje in een andere omgeving te werken wordt alleen maar groter. Dit gezien het aantal ZZP’ers dat stijgt én omdat we überhaupt steeds meer thuiswerken. Maar culinaire snobs die we zijn, geeft een fijne lunch ons op zo’n dag naast meer energie ook een berg inspiratie. Daarom zijn we op zoek gegaan naar de beste werkplekken in Amsterdam, waar je ook nog ‘ns lunch-technisch aan je trekken komt.

De beste werkplekken in Amsterdam mét lekker eten

Niks lekkerders dan ‘s ochtends op te staan met de gedachte aan een fijne werkplek met dito lunch. Wat dacht je van een coffee break met de beste macha latte van de stad, of een lunchpauze vergezeld door een broodje jack fruit rendang met komkommer koriander en mango ketchup? We hebben de beste werkplekken per windstreek voor je ingedeeld.

Amsterdam-Noord

Helemaal niet verkeerd: een enkeltje op de pont in de vroege ochtend: zo maar een extra voordeel van deze beste werkplekken in Amsterdam-Noord. Na het nemen van de kortste pont beland je vrijwel direct bij Public Space: een gelikte zaak met een indrukwekkende kaart. Sinds kort is Public Space ook voor diner geopend, wat als gevolg heeft dat je na je lunch – van kipschnitzel met zomertruffel en miso bruine boter – wél weer op je fiets moet stappen om ergens anders uit te buiken.

Dat kan bijvoorbeeld bij White Label Coffee op het Zonneplein. Héle goede koffie, huisgemaakte zoetigheden en bio-lunch. Ook te vinden in West trouwens. En tot slot is daar good old Pllek: open haard in de winter, altijd genoeg plek, relaxte sfeer én biologische lunch.

> Public Space, Bercylaan 301, 1031 KP Amsterdam
> White Label Coffee, Zonneplein 4, 1033 EK Amsterdam
> Pllek, T.T. Neveritaweg 59, 1033 WB Amsterdam

Amsterdam Centrum

De keuze is reuze in Amsterdam Centrum: plant jezelf op een comfortabele fauteuil of aan de lange werktafel van het Hoxton Hotel en onderbreek de dag met een pastrami sandwich of een brioche bun met krab, chili en bosui van Lotti’s. Meer op zoek naar een paar uurtjes werkvertier? Dat kan bij Toki, waar je je naast het Japanse-geïnspireerde interieur ook kan laven aan een Japanse sando met geroosterde aubergine, romesco en buffelmozzarella.

Wil je verzekerd zijn van een fijne plek in een rustige en stijlvolle omgeving? Boek een plek voor een x aantal uur bij Venu met de fijnste baksels en ongeëvenaarde drankenkaart, waar onder andere een black sesame ice cream latte of een espresso sinaasappel limo staat te blinken.

> Venu, Haarlemmerdijk 138, 1013 JJ Amsterdam
> Toki, Binnen Dommersstraat 15, 1013 HK Amsterdam
> Hoxton, Herengracht 255, 1016 BJ Amsterdam

Amsterdam-West

Goede koffie is essentieel in een lijst met de beste werkplekken in Amsterdam. Ook bij Monks op de Bilderdijkstraat is dat het geval. Een kleine sympathieke koffiezaak met verslavend lekkere pastries en lunchkaart – maak ons maar wakker voor de Peruaanse sandwich of de cinnamon bun. Zin om even de benen te strekken en de maag verder te vullen? Haal dan je culinaire hart op bij bakkerij Loof, enkele deuren verderop.

Behoefte aan wat meer privacy en verzekerd willen zijn van een plek voor een hele dag? Bij de Kanarieclub is vrijwel altijd plek wanneer je een beetje op tijd komt. Als fulltime laptopper word je in ieder geval met open armen ontvangen, plus een goed excuus om tijdens de lunch even rond te snuffelen bij de naastgelegen Foodhallen.

> Monks, Bilderdijkstraat 46, 1052 NB Amsterdam
> Kanarieclub, Bellamyplein 51, 1053 AT Amsterdam

Amsterdam-Oost

Pal tussen verschillende HvA vestigingen ligt Yusu: een kleine maar fijne plek met ruim terras, eigen koffie en eigen baksels. Niet heel gek dat we dit een van de betere werkplekken in Amsterdam vinden. In matcha en witte chocolade gedipte madeleines, croissant gevuld met perzikcrème of Braziliaanse pao de queijo: het is lastig kiezen.

Hetzelfde geldt voor Mama Makan even verderop. Reserveer je plekje van tevoren, best een goede deal: inclusief Indonesische lunch en toegang tot de sportschool, mocht je daar behoefte aan hebben. Ook bij House of Watt kun je je plek vantevoren vastleggen: dit café-restaurant heeft speciaal een verdieping ingericht voor de hardwerkenden onder ons. Helemaal gratis, mét de mogelijkheid tot een lekkere lunch.

> Yusu, Andreas Bonnstraat 2, 1091 AX Amsterdam
> Mama Makan, Spinozastraat 61, 1018 HJ Amsterdam
> House of Watt, James Wattstraat 73, 1097 DL Amsterdam

Werkplekken in Amsterdam-Zuid

Door naar Zuid, waar zich op de Zuidas Circl bevindt, een inspirerende plek waar met enige regelmaat ook interessante lezingen worden gegeven. In het restaurant kun je inclusief laptop bivakkeren, én er wordt ook nog eens duurzaam gekookt. In het geval van Circl betekent dat in het kort ‘koken met wat er overblijft’.

Denk aan mislukte groenten, oud brood, of ongelukkige leghaantjes. En daar houden we van. Kies uit een variëteit van broodjes, salades, soep van Instock en verorber je smakelijke lunch in een groen architectonisch hoogstandje. Zeker een van de beste werkplekken van Amsterdam dus.

> Circl, Gustav Mahlerplein 1B, 1082 MS Amsterdam

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.