Megin Kimmijser
Megin Kimmijser Inspiratie 10 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Weekmenu voor 13 t/m 19 mei: lichte lente recepten

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze zeven lichte lente gerechten helpen je de week door.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.

Weekmenu voor 13 t/m 19 mei

Maandag

Lente betekent voor ons: asperges on everything! Voor deze lichte lentepizza gebruik je groene asperges, die je met een dunschiller in dunne plakjes snijdt. Slim hè?

> Naar het recept: Culy Homemade: lichte lentepizza met groene asperges

lichte lentepizza met groene asperges
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Dinsdag

Deze lente nasi goreng met doperwten en asperges is typisch zo’n maaltje waarmee je op krachten komt. In de basisversie is die al heel erg lekker; met de toppings zet je ‘m helemaal naar je eigen hand. Wij kozen bijvoorbeeld voor kroepoek, een eitje en een lepeltje sambal en dat kunnen we van harte aanbevelen.

> Naar het recept: Culy Homemade: lente nasi goreng met groene asperges en doperwten

lente nasi goreng
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Woensdag

In deze salade halen we een oldskool ingrediënt naar de moderne sfeer: zilveruitjes uit een glazen potje. Want hoewel we zilverui haast moeilijk kunnen wegdenken van ossenworst, doen deze smaakbommetjes het ook heel goed in een frisse salade met krieltjes, komkommer, tuinbonen en een dressing van ingelegde citroen.

> Naar het recept: Culy Homemade: salade met zilverui, krieltjes en tuinbonen

zilveruisalade
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Donderdag

Deze gnocchi met worst en lentegroenten (en véél kaas) is makkelijk, snel en superlekker. Je maakt ‘m helemaal in één pan, dus er valt ook nog eens weinig af te wassen achteraf. Soms kan koken zó relaxed zijn…

> Naar het recept: Culy Homemade: gnocchi met worst, lentegroenten en kaas in één pan

Gnocchi met worst, lentegroenten en kaas in een pan
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Vrijdag

Aspergesoep 2.0! Want met Hollandse garnalen, bruine boter en dille geef je die klassieker een extra dosis luxe.

> Naar het recept: Culy Homemade: aspergesoep 2.0 (met garnalen, bruine boter en dille)

aspergesoep met garnaaltjes, beurre noisette en dille
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zaterdag

Met dit recept voor gebraden kip met lentegroenten vieren we het seizoen. Een superlekker recept voor zo’n fijne dag in het weekend.

> Naar het recept: Culy Homemade: krokante gebraden kip met lentegroenten

Gebraden kip met lentegroenten
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zondag

Een lente salade to the max, waar je bijna niks voor hoeft te doen. Orzo met geroosterde artisjokken, bresaola en dille. Heerlijk voor op de zondag.

> Naar het recept: Culy Homemade: salade met orzo, geroosterde artisjok en venkel, bresaola en dille

Salade orzo artisjok
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.