Kerst en de dagen eromheen in het weekmenu van 22 t/m 28 december
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Dit weekmenu staat in teken van kerst en de dagen daarrond. We gaan uitpakken en genieten, maar ook restjes verwerken en een beetje balans houden. Precies zoals je ’t graag wilt, toch?
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.
Weekmenu voor 22 t/m 28 december
Maandag
Nog snel wat vitaminen je lijf in mikken voor de feestvreugde losbreekt? Maak Indiase Dahl met kleurrijke wortels en tofu. Een feestje, niet alleen qua kleur.
> Naar het recept: dahl met kleurrijke wortels en tofu
Dinsdag
Onder hetzelfde motto maken we vandaag een makkelijk ovengerecht met gebakken rijst, groenten en eitjes. Easy en gewoon écht heel lekker.
> Naar het recept: Gebakken rijst van de bakplaat met veel groenten en spiegeleitjes
Woensdag (kerstavond!)
Uitpakken met kerstavond? We zijn de hele maand al érg gul met de kerstrecepten, maar als je één recept maakt, maak dan deze garnalenragout met champagne. Superlekker en op-en-top feest.
> Naar het recept: garnalenragout met champagne
Donderdag (eerste kerstdag)
We weten het: met kerst wil je uitpakken met een prachtig hoofdgerecht. Moet dat altijd ingewikkeld zijn? Nee hoor, want dit gehaktbrood voor kerst is een heel makkelijk hoofdgerecht om te maken. En door het spek kán het gehaktbrood bijna niet uitdrogen. Behoorlijk foolproof dus.
> Naar recept: gehaktbrood voor kerst (een makkelijk hoofdgerecht)
Vrijdag (tweede kerstdag)
Heb je nog restjes over van je kerstdiner? Gebruik ze voor deze kerstige flammkuchen! Maar ook als je geen restjes hebt, is het de moeite waard om deze lekkere flammkuchen eens te maken. Top voor tweede of derde kerstdag, als je in je kerstpyjama op de bank zit.
> Naar recept: kerstige flammkuchen (handig voor de restjes van je kerstdiner!)
Zaterdag
Een voedzame maaltijd hoeft helemaal niet saai te zijn! Deze gezonde Mexicaanse bowl combineert al het goede van een fajita met een fikse dosis groenten. Met malse biefstuk en fajitakruiden zit ‘ie boordevol smaak en is hij perfect om bij te komen van je kerstdiners.
> Naar recept: gezonde Mexicaanse fajitabowl met steak en lekker veel groenten
Zondag
Zin in een licht, maar vullend soepje? Maak deze heldere paddenstoelensoep met tofu en bosui. Echt zo’n kommetje waar je na ’t eten van gaat glimmen van geluk.
> Naar recept: heldere paddenstoelensoep met tofu en bosui
Onze populairste artikelen van deze week:
- Buikspek uit de airfryer: zo krijg je de ultieme knetterknapperige korst
- Culy Basics: zo maak je een klassieke rode wijnsaus
- Chefs zweren bij mosterdkaviaar: in 45 minuten maak je zelf ‘kaviaar’ dat al je gerechten luxe maakt
- Ode aan Jonnie Boer: Zwolsche Stoof
- Bloemkoolschotel met gehakt is nooit meer saai met deze kruiden
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F02%2FDSC00802-2-e1612865031556.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2016%2F11%2F00000_culy-homemade-dhal.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2022%2F02%2FDSC07245.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F12%2FDSC05872.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F12%2F1_gehaktbrood-voor-kerst.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2018%2F11%2F7_kerstige-flammkuchen.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F03%2Ffajita-bowl-3.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2023%2F01%2F2_Heldere-paddenstoelensoep-tofu.jpg)