Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 15 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

Makkelijk weekmenu voor 18 t/m 24 december

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week een gevalletje: waarom moeilijk als het ook makkelijk kan?

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!

7x inspiratie voor een praktisch weekmenu

Maandag

Een wokmaaltijd is voor ons een typisch gerecht waarvan we vergeten hoe lekker het is, tot we het weer een keer maken. Ook deze simpele “wok” met biefstuk, groene paprika en bimi had weer dat effect op ons. Echt verrássend lekker!

Simpele wok met biefstuk, groene paprika en bimi
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Recept:Culy Homemade: simpel wokgerecht met biefstuk, groene paprika en bimi

Dinsdag

Kip en dragon zijn een match made in heaven. Geen wonder dus dat het gerecht kip in dragonsaus (ook wel kip-dragon of poulet à l’estragon genoemd) een klassieker is in de Franse keuken. Er zijn legio manieren waarop je het kan maken. Wij eten onze kip in dragonsaus het liefst met kipfilet, lekker eenvoudig gemaakt in één pan en binnen 25 minuten op tafel.

Kip dragon
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

> Recept: Culy homemade: kip in dragonsaus (in één pan)

Woensdag

Een klassieke spaghetti met tomatensaus kun je op veel manieren maken. Maar een redacteur van Buzzfeed ontdekte de kooktechnieken die worden gebruikt voor de versie uit hitserie ‘The Bear’. Hij vermoedt dat daar onder andere het iconische recept voor tomatensaus met ui en boter van de Italiaanse kookschrijver Marcella Hazan aan ten grondslag heeft gelegen. Wat daar zo briljant aan is: je hoeft geen uien fijn te hakken, maar laat de ui zijn smaak afgeven aan boter en uiteindelijk aan de saus.

Klassieke spaghetti met tomatensaus uit The Bear
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Recept: De ultieme spaghetti met tomatensaus uit de hitserie ‘The Bear’

Donderdag

Deze kruidige parelcouscous is een gerecht voor liefhebbers van de Arabische keuken. Dat zit ‘m in het zoete van de dadels, maar ook in de harissa, die pittige smaakmaker uit Noord-Afrika. Het perfect gekookte eitje maakt het gerecht af.

kruidige parelcouscous met tomaat, pistache, peterselie en een eitje
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Recept: Culy Homemade: kruidige parelcouscous met tomaat, dadels, pistache en een eitje

Vrijdag

Spruitjes met miso zijn een topcombi! Lekker om te serveren bij wat sushirijst, kabeljauw en verrukkelijke wasabi-mayo. Zo maak je een toffe rijstbowl met spruitjes.

Spruitjes met miso
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Recept: Culy Homemade: spruitjes met miso, kabeljauw en wasabi-mayo

Zaterdag

Wist je dat pompoen en bitterkoekjes een match made in heaven zijn? Combineer ze ook nog eens met romige risotto en je hebt een feestmaal, waarvan je ogen bij de eerste hap gaan glimmen. Wat knapperig gebakken salie maakt deze pompoen risotto helemaal af.

pompoenrisotto met bitterkoekjes
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Recept: Culy Homemade: pompoen risotto met bitterkoekjes

Zondag

Zalm met confettisaus? Ja: zo hebben we dit makkelijke hoofdgerecht voor kerst gekroond. Terwijl de zalm in de oven gaart, maak je namelijk een feestelijke botersaus met een fijn gesnipperd sjalotje, bieslook en zalmeitjes. Zo simpel, en toch weer scoren.

Makkelijk hoofdgerecht voor kerst: zalm in botersaus
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Recept: Culy Homemade: zalm met confettisaus (makkelijk hoofdgerecht voor kerst)

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.