Redactie
Redactie Inspiratie 17 mei 2013
Leestijd: 1 minuut

Wat te doen met een lege basilicumplant?

Een basilicumplant staat nog zo gezellig in je keuken of raamkozijn, maar wat te doen als je alle blaadjes er van af hebt geplukt en je overblijft met een bakje aarde en wat steeltjes? Velen experimenteerden er op los, en ook wij proberen iedere keer weer nieuwe methodes om toch weer nieuwe blaadjes te krijgen.

Het is zo zonde om een lege plant weg te gooien, want uiteindelijk kan je er echt nog wel wat mee! Dit is dé tip om nieuwe, volle bossen basilicum te groeien uit je lege plant:

Dé truc zit ‘m in het laag genoeg afknippen van de steeltjes. Haal dus niet roekeloos de blaadjes los, maar knip de steeltjes altijd ongeveer een centimeter boven de aarde af. Zo gaat er geen energie naar de rest van het steeltje, maar naar de wortels en krijgt de plant de kans nieuwe blaadjes te groeien. Succes gegarandeerd!

Let overigens wel op dat je plantje voldoende zonlicht en water krijgt, en zeker niet verdronken wordt uit enthousiasme!

Geen zin in alle moeite? Knip dan alle steeltjes vanaf ongeveer een centimeter boven de aarde af, snijd ze fijn en bak ze met een uitje en wat knoflook als basis voor een fijne tomatensaus. Je zal versteld staan over de heerlijke smaak die het afgeeft!

Om het allemaal nét iets duidelijker te maken: onze video waarin we deze tip haarfijn uitleggen.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.