Redactie
Redactie Inspiratie 8 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Waarom delicatessenzaak Zabar’s al 80 jaar een begrip is in New York

Zabar’s is een delicatessenzaak op Broadway waar de lekkerste bagels, pretzels en gerookte zalm van New York worden verkocht. En het leuke is: het is een familiebedrijf en ze bestaan al sinds 1934. Wij doken in de geschiedenis van deze bijzondere zaak.

Bij Zabar’s verkopen ze onder andere kaas, bagels, koffie, thee en gerookte vis en staan ze bekend om hun brede assortiment aan kosjere producten. Je kan het zo gek niet bedenken of ze hebben het. Maar, dat is zeker niet altijd zo geweest. Hoe het begon? Dat lees je hieronder.

Bron: Facebook

Een stukje geschiedenis
Zabar’s begon met eenpiepkleine counter in een supermarkt aan Broadway. Hier verkocht eigenaar Louis Zabar zijn specialiteit: gerookte vis.

Toen Louis in 1950 kwam te overlijden namen zijn zoons Stanley en Saul de zaak over. Zij kochten uiteindelijk de hele supermarkt en breidden ook het assortiment beetje bij beetje uit. Zo werd er op den duur ook keukengerei verkocht.

Ondertussen is Zabar’s uitgegroeid tot een delicatessenzaak met een breed assortiment en 50.000 bezoekers per week. En dat blijft: de volgende generatie staat namelijk al klaar om de zaak – wanneer nodig – over te nemen en de traditie in stand te houden.

Bron: Flickr

Gerookte zalm
Gerookte zalm is sinds het begin – en nog steeds – de specialiteit van Zabar’s. In onderstaand filmpje vertelt Stanley Zabar er alles over:

Een bijzondere werknemer
Zabar’s heeft een wel heel bijzondere werknemer: Len Berk is 84 en werkt twee dagen in de week bij Zabar’s. Hij snijdt zalm voor klanten, pakt het in en verkoopt het en dat doet hij met heel zijn hart.

In deze video krijg je ook meteen een goed beeld van de zaak.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.