Freya Zuidervaart
Freya Zuidervaart Inspiratie 29 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Culy test uit: zelf vleesvervangers maken van poeder

Op de redactie kregen we nieuws over een nieuwe innovatie op het gebied van vleesvervangers. Nou, dan heb je onze aandacht natuurlijk! Greenforce maakt poeder van erwteneiwit, stopt dit in zakjes en thuis kun je er dan gehaktballen of frikandellen mee maken. Say what?!? Culy testte het uit.

We gingen aan de slag met de drie zakjes die we ontvingen. Die hadden de smaken: frikandel, gehakt en burgers. Leuke, duurzaam ogende verpakkingen met daarop: peas and love, good for you and good for the planet, met daarbij een heerlijke foto van een malse hamburger, daarmee hadden ze het halve werk al gedaan. We hebben trek gekregen.

Greenforce_ poeder
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy.nl

Aan de slag met de vleesvervangers van poeder

Het concept is eigenlijk te simpel voor woorden: open de verpakking naar keuze, meng deze met water, zet even weg en draai, rol of plet daarvan je eigen vegan vleesvervanger naar keuze. Naast de varianten die wij hadden ontvangen hebben ze namelijk ook braadworsten, schnitzels, viskoekjes, gehaktballetjes en gehaktballen en köfte. De keuze is reuze.

Culy besloot de proef op de som te nemen met het gehakt en de burgers en maakte een simpele pasta ragu en hamburgers en gebruikte in plaats van gehakt natuurlijk het poeder. De bevindingen waren bijzonder te noemen.

Greenforce pasta
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy.nl

Conclusie

Allereerst moeten we toegeven dat we dachten: poeder is geen eten. Maar op het moment dat je de vleesvervangers van Greenforce hebt klaargemaakt, word je echt compleet van je stoel geblazen. Dit is echt ruim boven verwachting en zelfs ontzettend lekker te noemen. Innovatief is het zeker weten, maar wel even wennen.

Smaak en textuur: waar veel vleesvervangers niet zo op smaak letten, is daar in dit geval goed rekening mee gehouden, zonder toevoeging van eigen extra kruiden is het nepvlees goed gekruid en smaakvol. Daarnaast is het bijna niet van echt vlees te onderscheiden, in de pasta merk je het echt helemaal niet. Bij een burger blijf je toch altijd wel iets proeven, maar daarom is de toevoeging van een klontje boter of olie wel een aanrader. Maar voor de rest echt een fenomenale smaak en textuur, wat je zeker niet verwacht uit een zakje poeder.

Duurzaamheid: alles aan de Greenforce producten ademt duurzaamheid. Milieuvriendelijke en hersluitbare verpakking, klimaatneutraal geproduceerd, niet te koelen en je hoeft alleen te gebruiken wat je nodig hebt uit de verpakking.

That’s good for you and good for the planet, stellen ze. Dat valt niet te betwisten.

De verschillende easy to mix-mixen van Greenforce zijn te verkrijgen via de website voor € 4.99 per 150 gram.

Greenforce
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy.nl

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.