Redactie
Redactie Inspiratie 4 apr 2014
Leestijd: 2 minuten

Culinaire festivals in Vlaanderen

Vlamingen houden van Bourgondisch eten, dat is algemeen bekend. Een bewijs daarvan zijn de vele culinaire festivals in Vlaanderen. Wij zetten de leukste voor je op een rij. Agenda erbij, en data prikken maar!

Leuven:

Bierweekend en Zythos Bierfestival
Het Bierweekend is een begrip in Leuven: tijdens het laatste weekend van april zet deze bierstad alle tapkranen open. Met bierwandelingen, proeverijen, brouwerijbezoeken en workshops wordt op zaterdag en zondag het Zythos Bierfestival in de Brabanthal georganiseerd. Hier kan je proeven van meer dan 500 bieren van 100 verschillende brouwers. Ook de hotels bieden speciale bierarrangementen aan.

Hapje tapje
Een culinair feest in Leuven, telkens de eerste zondag van augustus. De volgende editie vindt op zondag 3 augustus plaats. Slenteren langs de fijne restaurants en cafeetjes, speciale bieren drinken, showcooking op de Grote Markt en Vlaamse chefs te gast.

Bron: Facebook

Antwerpen:

Bierpassie weekend
Op vrijdag 27 juni, zaterdag 28 juni en zondag 29 juni 2014 vindt de vijftiende editie van Bierpassie Weekend op de Groenplaats in Antwerpen plaats. Je proeft de beste bieren van 32 brouwerijen met meer dan 200 bieren.

Bollekesfeest
Van donderdag 21 tot en met zondag 24 augustus: het Bollekesfeest, hét Antwerpse festival waar je kan proeven van het beste van Antwerpen, met een fijne streekproductenmarkt.

Antwerpen Proeft
De achtste editie van Antwerpen Proeft vindt plaats van donderdag 15 mei tot zondag 18 mei 2014 op evenementenlocatie Waagnatie. Op dit culinaire festival bieden Antwerpse restaurants hun gerechten in amusevorm aan. Bezoekers van Antwerpen Proeft kunnen voor een fractie van de restaurantprijs genieten van de lekkerste creaties van sterrenchefs, klassebistro’s en jonge keukentalenten.

Bron: Facebook

Hasselt:

Jenever feesten
Het duurt nog even, maar op zaterdag 18 en zondag 19 oktober 2014 barsten de Jeneverfeesten weer los. Er stroomt jenever door de fonteinen, en het museum stookt haar eigen jenever. Restaurants serveren speciale culinaire hoogstandjes en er is meer: een jenevercruise, jeneverwandelingen, speculaasdemonstraties en een jeneverjazzsuite. Kortom: hier moet je heen als je van een borrel houdt.

Limburg Proeft
Limburg Proeft vindt plaats van vrijdag 6 juni tot pinkstermaandag 9 juni. Net als bij Antwerpen Proeft bieden hier alle restaurants, cateraars en speciaalzaken hun gerechten in amusevorm aan.

Bron: Facebook

Brussel:

Culinaria
Het festival Culinaria promoot Belgisch culinair talent. Op dit tijdelijke evenement zijn er exclusieve proeverijen van topchefs. Ieder jaar is er een ander thema, zo was vorig jaar het thema “Into the Raw”. Dit jaar vindt het event plaats van 21 tot 24 mei. Het is allemaal nog een beetje geheimzinnig, dus houd de website in de gaten.

Bierweekend
Het eerste weekend van september (dit jaar van vrijdag 5 tot zondag 7 september) vindt het Belgian Beer Weekend plaats op de Grote Markt in Brussel. Een ruim aanbod van kleine, middelgrote en grote Belgische brouwerijen stellen er hun meest bijzondere bieren voor.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.