Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 3 aug 2017
Leestijd: 1 minuut

Video: deze chef is een meester in het maken van noodles

We zouden er wel de hele dag naar kunnen kijken: hoe deze chef tekeer gaat in de keuken, om de mooiste noodles te maken. Hij werkt in restaurant M.Y. China in San Francisco en is vooral gespecialiseerd in longevity noodles.

Longevity noodles

Longevity noodles? We horen je hersenen kraken. Deze soort noodles wordt gemaakt van één ultralange noodles. Ze worden in China ook wel yi mein genoemd en worden traditioneel geserveerd bij speciale gelegenheden, zoals verjaardagen en bruiloften.

De Chinezen geloven dat de lengte van de noodles staan voor een lang leven. Deze noodles – of moeten we zeggen noodle? – moet je dan ook beslist niet in stukjes snijden. Want dan verkwist je je kans op een lang leven. Wel kun je ze op verschillende manieren serveren: in een soep of gebakken met vlees en groente bijvoorbeeld.

Hij geeft een showtje

Chef Tony Wu van M.Y. China in San Francisco maakt groene longevity noodles, gekleurd met het sap van spinazie. Ze worden opgediend in een soep met paddenstoelen van het seizoen en gestoofde tofu.

Daarnaast maakt hij nog andere soorten noodles, allemaal met de hand. Dat doet hij met veel gevoel voor show, waardoor het een spektakel wordt om de chef aan het werk te zien.

De chef maakt verschillende soorten noodles. Knapperige, ragfijne noodles, korte noodles die hij met een schaar knipt, maar ook verse dumplings. Ben je een keer in San Francisco? Dan moet je hier zéker heen.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.