Redactie
Redactie Inspiratie 17 nov 2012
Leestijd: 2 minuten

Vega’s opgelet: 3 x heerlijk vegetarisch eten in Stockholm

door Inge van der Wurff van www.debakparade.blogspot.com

Ik ben al 10 jaar vegetariër. Toch was ik een beetje bang toen ik naar Stockholm ging; zou dat goed gaan, vegetarisch eten in Zweden? Als je aan Zweden denkt, kom je toch al snel op gehaktballetjes en vis. Maar ik bleek me zorgen te hebben gemaakt voor niets; Zweden is extreem vriendelijk voor vegetariërs. In elk restaurant heb je wel een vegetarisch gerecht en in de supermarkten heb je een overvloed aan soja, haver en rijstmelkproducten, variërend van yoghurt tot ijs.

Maar waar ga je goed vegetarisch uit eten? Ik bezocht drie vega restaurants die echte aanraders bleken.

Hermans
Fjällgatan 23B, 11628, Stockholm

Het eerste restaurant dat ik bezocht is Hermans. Het is een stukje lopen (kwartiertje vanaf het metrostation), maar dan heb je ook wat. Een enorm buffet met altijd drie warme gerechten, heerlijk stevig brood, minimaal 10 verschillende salades en allerlei sausjes (hummus, Baba ghanoush) én elke week een ander thema (Indisch, Midden-Oosten etc.). Je mag voor 175kr (ongeveer 20 euro) zoveel eten als je wilt én in de zomer heb je een prachtig uitzicht vanaf het enorme buitenterras.

culy0001

Hermitage
Stora Nygatan 11, 111 27 Stockholm

Het enige vegetarische restaurant in Gamla Stan, het middeleeuwse gedeelte van Stockholm. Een ideale plek voor een lunch waarbij je tussendoor alle mooie dingen kunt bekijken die Stockholm rijk is. Het is net als Hermans een buffet, maar stukken kleiner en dus ook goedkoper (ruim 11 euro). Wederom elke dag een ander menu, maar altijd vegetarisch.

culy0002

Chutney
Katarina Bangata 19, 116 39 Stockholm

Misschien wel mijn favoriete restaurants. Chutney ligt in de hippe wijk Södermalm en heeft een fijne menukaart. Ik at hier een heerlijk Mezze schotel en mijn tafelgenoten een heerlijke romige pasta met halloumi en allerlei andere lekkere dingen. Maar Chutney krijgt vooral pluspunten voor de prachtige opmaak van de borden en de originele vegetarische gerechten, plus de gratis salade, brood en water .

culy0003

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.