Redactie
Redactie Culinair nieuws 7 feb 2013
Leestijd: 1 minuut

Topchef Nederland verdwijnt van de buis

Na vijf succesvolle seizoenen het kookprogramma Topchef te hebben uitgezonden, heeft RTL Nederland er toch voor gekozen niet verder te gaan met de serie. Ook al hebben ze de afgelopen jaren steeds gevarieerd met het format – zo werkten ze met amateurkoks, professionals en zelfs met sterrenchefs – wilde het niet baten. Zo zagen de programmamakers een dalende lijn in de kijkcijfers.

Drie jaar lang waren Robert Kranenborg en Julius Jaspers te zien op RTL met ‘hun’ programma Topchef. Gedurende de vijf seizoenen hebben ze de serie een aantal keer in een nieuw jasje gestoken. Zo begonnen ze met iedere week een andere samenstelling amateurkoks, draaide het tweede seizoen om bekende Nederlanders en eindigden ze met verschillende sterrenchefs.

Hoewel het drie jaar lang hard werken was, kijken Robert en Julius met veel plezier terug op de serie. Of ze een favoriet seizoen hebben? Dat niet, al vertelt Kranenborg wel tegen Misset Horeca trots te zijn op de fijne samenwerking met de sterrenchefs. Met als klap op de vuurpijl Sergio Herman en Jonnie Boer in de laatste aflevering.

Dat Topchef stopt, betekent niet dat de heren een lange vakantie zullen nemen, zo zijn ze van plan om in augustus dit jaar samen een restaurant te openen.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.