Redactie
Redactie Inspiratie 17 mei 2012
Leestijd: 1 minuut

Tony’s Chocolonely repen zijn expres ongelijk verdeeld

Tony’s Chocolonely, het chocolademerk dat in 2005 werd opgericht door Keuringsdienst van Waarde journalist Teun van der Keuken, heeft iets nieuws: de ‘Ongelijk Verdeeld’ reep.

De bekende chocoladereep bestaat straks namelijk uit ongelijke blokjes. Tony’s wil hiermee aan alle chocoladeliefhebbers duidelijk maken dat de inkomsten in de chocoladewereld nog steeds ‘ongelijk verdeeld’ zijn en zich samen met hen sterk maken voor een eerlijkere cacaoketen.

Fairtrade niet genoeg?

Er is veel veranderd sinds Teun van der Keuken het merk oprichtte. Mede dankzij Tony’s zijn veel Nederlandse chocolademerken inmiddels Fairtrade-, UTZ- of RFA-gecertificeerd. Tony’s is daar blij mee, maar vindt het tijd voor de volgende stap, omdat het in de cacaoketen nog steeds ongelijk verdeeld is.

Van de uiteindelijke verkoopprijs van een kilo chocolade ontvangt een cacaoboer op dit moment gemiddeld 5%. Deze ongelijke verdeling leidt tot armoede, kinderarbeid en slavernij. Tony’s wil daar graag iets aan doen, en dat begint erbij dat alle chocolade liefhebbers zich daarvan bewust zijn.

Te koop

Eén reep ‘Ongelijk verdeeld’ van 180 gram kost € 2,49. Een steeds groter deel daarvan gaat naar de cacaoboer. Kijk voor de laatste ontwikkelingen op: www.tonyschocolonely.nl. Deze repen maken je bewuster van hoe het er aan toe gaat en zijn niet alleen lekker voor jou, maar ook fijn voor de cacaoboeren. Dat eet wel zo fijn. Vanaf eind mei te koop.

culy0001culy0003culy0002

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.