Redactie
Redactie Inspiratie 26 mrt 2013
Leestijd: 2 minuten

Tof concept: wasserette, kapsalon & café in één

Eeuwenlang wachten tot je was klaar is in een inspiratieloze, tl-verlichte ruimte: met de komst van Wasbar voorgoed verleden tijd. De Wasbar is een gloednieuw concept dat tegelijkertijd een café, kapsalon en wasserette is.

Bij Wasbar is wachten op je was allesbehalve vervelend. Hier spreek je gezellig af met vrienden, drink je een lekker kopje koffie en laat je je haar stylen. Allemaal tegelijkertijd! Je zou je was bijna vergeten. Het is de bedoeling dat Wasbar binnen de kortste keren de verlenging van de huiskamers van vele Belgen wordt. De sfeer? Huiselijk, cozy en een tikje retro.

Het leuke is dat elke dag een eigen thema heeft. Op maandag krijgen alle mannen een gratis Maes pintje, dinsdag is frobeldag met workshops, op woensdag krijgen klanten graits 10 minuten wastijd, op donderdag mag jong talent laten zien wat ze in huis hebben, op vrijdag kun je heerlijke aperetiefjes bestellen. Ook het weekend heeft speciale thema’s: wie op zaterdag los wil gaan laat eerst even zijn haar doen en op zondag doe je de was terwijl je geniet van een heerlijke brunch.

Soortgelijke concepten vind je ook in Amsterdam: Wash & Coffee is bijvoorbeeld een wasserette en koffiebar-in-een (minder hip dan Wasbar) en bij De Wasserette in de Pijp drink je heerlijke koffie en eet je lekkere broodjes. Je haar laten knippen zit er echter niet in…

De Wasbar in Gent is elke dag open van 10:00 uur ’s ochtends tot 22:00 uur ’s avonds.De Belgische ontwerper Pinkeye kreeg de opdracht om een beleving te creëren waar klanten relaxt met vrienden een drankje kunnen drinken terwijl ze hun haar laten knippen of was laten doen.

Terwijl je wasje draait kijk je alvast op de coole retro bordjes wat je wilt bestellen.

Alle wasmachines zijn langs de muur geplaatst, het café met pastelkleurige stoelen bevindt zich in het midden en helemaal achteraan laat je jezelf een nieuwe coupe aanmeten.

‘Waarom zouden wasmachines lelijk moeten zijn’? vroeg ontwerper Pinkeye zich af. De wasmachines bij Wasbar vormen één geheel met de ruimte: móói.

Voordat Wasbar Wasbar werd, was het een boekwinkel. De originele parketvloer is hersteld en afgemaakt met een moderne laklaag.Toffe illustraties op de wand, gekleurde tegeltjes en vintage meubels geven het café annex kapsalon annex wasserette een geheel eigen look & feel.


Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.