Redactie
Redactie Inspiratie 18 jun 2012
Leestijd: 2 minuten

Tips om tijd te besparen in de keuken

Na een volle dag werken heb je niet altijd zin om de hele avond in de keuken te zwoegen voor een lekker maaltje. Daarom geven wij je graag wat tips om kostbare tijd te besparen!

Voorbereiding is het halve werk
Het snijden en hakken is vaak het meeste werk qua voorbereiding. Als je niet zo veel tijd hebt, of geen zin hebt om heel de avond in de keuken te staan, snijd dan alles van te voren al! Bijvoorbeeld in de ochtend of de avond ervoor.  Heb je hier zelfs geen tijd voor? Gelukkig worden veel groenten ook gesneden verkocht. Kost iets meer, maar het is wel minder werk. Ook een musthave in de keuken: een vlijmscherpe mandoline.

Kies de juiste tools
Ben je meer van het zelf snijden? Kies dan wel voor goede scherpe messen. Dit kan ook enorm in tijd schelen!

Stock

Gebruik restjes
Heb je aan het einde van de avond nog een paar boontjes over? Het is misschien geen volledige maaltijd meer, maar bewaar de restjes en voeg hier later nieuwe ingrediënten bij.

Samen koken
Maak je spaghetti met broccoli? Of aardappeltjes met gekookte pastinaak? Doe het samen in één grote kookpan (check wel de verschillende bereidingstijden). Scheelt tijd én afwas.

Ken je apparatuur
Zorg ervoor dat je precies weet wat je aan je apparatuur hebt.  Als je eerst nog moet uitvogelen hoe de oven ook al precies weer werkt, of in welke pan je het beste je vlees kan bakken, ben je veel langer bezig dan nodig.

Liefde voor je spullen
Ga goed om met je keukenspullen en apparatuur. Verpest je anti-aanbaklaag niet met metalen spatels, geen aluminium in de magnetron en let er ook op wat wel of niet in de vaatwasser kan. Met beschadigde spullen kom je namelijk niet heel ver…

Tussendoor opruimen
Opruimen en afwassen is niet het leukste werkje. En wanneer je lekker gegeten hebt heb je hier al helemaal geen zin in. Ruim tussen het koken door de spullen die je niet meer nodig hebt of en was wat af. Dit scheelt ook weer en zo sta je niet na de maaltijd nog uren op te ruimen.

Stock

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.