Redactie
Redactie Inspiratie 2 jun 2012
Leestijd: 2 minuten

Tips om te besparen tijdens een avondje uit eten

Soms heb je zo’n maand dat je niet veel te besteden hebt, maar wel graag uit eten wilt gaan. Hier wat tips om wat geld te besparen tijdens een avondje uit.

Bestel niet te veel drankjes
Bestel geen flessen wijn of sterke dranken. Bestel desnoods een glas fris of één wijntje en vraag om een extra glaasje kraanwater of een karaf water. Minstens één drankje moet je wel bestellen, want van heel de avond kraanwater wordt een restaurant niet bepaald blij.

Doe je research
Zorg dat je van te voren hebt opgezocht wat het voor een restaurant is. Veel restaurants hebben de menukaart inclusief prijzen online staan. Zoek een restaurant uit met aantrekkelijke prijzen of bijvoorbeeld een dagmenu met korting.

Deel een gerecht
Hoewel niet elk restaurant dit erg op prijs stelt, kan je soms een gerecht delen. Vraag om een extra bord en desnoods een extra portie frietjes of rijst.

Bestel een voorgerecht als hoofdgerecht
Vaak komt het voor dat een voorgerecht vrij groot is, en al voldoende is als hoofdgerecht. Zeker als je kijkt naar salades. Of bestel een voorgerecht met wat extra brood, friet of salade erbij.

Uit lunchen
Vaak is het een stuk goedkoper om te gaan lunchen dan dineren. Als je toch graag uit eten wilt, kies dan eens voor een lunch buiten de deur.

Wacht op aanbiedingen 
Veel restaurants hebben regelmatig aanbiedingen. Kijk zo nu en dan eens op Groupon voor een actie of denk bijvoorbeeld aan de Restaurant Week. Tijdens die week kan je bij veel restaurants voor veel minder eten!

Haal eten af, in plaats van uit eten te gaan
Hoewel het natuurlijk niet het zelfde is als uit eten gaan, is het wel een stuk goedkoper. Haal gewoon dat lekkere eten af, en eet het thuis op.

Ga niet met honger uit eten
Sla geen andere maaltijden over omdat je ‘s avonds uit eten wilt gaan. Ontbijt en lunch goed, en een snackje rond vieren kan ook best.

Toch blijft de beste tip: spaar je geld even een maandje op, zodat je daarna gewoon lekker uit eten kan gaan, en niet op al dat lekkere eten hoeft te besparen!

eten op een warme zomerdag op tafel

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.