Redactie
Redactie Inspiratie 3 jun 2012
Leestijd: 1 minuut

Culy ontdekt Istanbul: de Spice Bazaar

Culy’s Monique was in Istanbul om deze Turkse stad te verkennen op culinair gebied. Wat zijn de hotspots, welke culinaire plekken mag je absoluut niet missen en hoe zit de Turkse keuken nu in elkaar? Je leest het de komende tijd op Culy.nl.

In dit artikel vertellen we je alles over de Spice Bazaar van Istanbul. Absoluut een bezoekje waard, of je nu culy bent of niet. Verlaat Istanbul niet zonder deze bazaar te hebben bezocht!

De Spice Bazaar (of kruidenbazaar) bevindt zich in de wijk Eminönü in Istanbul. Het is een van de alleroudste (overdekte!) markten van de stad die al sinds 1660 bestaat. Niet alleen de bazaar zelf is een aanrader, de moskeeën rondom en de dierenmarkt naast de bazaar zijn ook zeer de moeite waard.

In deze bazaar vind je werkelijk alles. Van losse kruiden tot theebladeren, van zoetigheden (baklava! Turks fruit!) tot koekjes, van waterpijpen tot natural viagras, kruidenmixen waar flink mee geadverteerd wordt. De verkopers zijn enthousiast maar nooit opdringerig, leggen je graag dingen uit en laten je nog liever van alles proeven. De prijzen zijn laag en afdingen is niet meer dan normaal. Een ideale plek om kruiden in te slaan, zoals saffraan, kurkuma, hummus kruiden, anijs en allerlei soorten peper. Kijk hier voor een mooi overzicht van kruiden die vaak worden gebruikt in de Turkse keuken.

istanbul_egyptian_bazaar_outside_00073istanbul_egyptian_bazaar_00077culy0001culy0003culy0004culy0005culy0006culy0007culy0008culy0009

Met dank aan het Turks Verkeersbureau www.welkominturkije.nl

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.