Culy
Culy Inspiratie 24 april 2013

Zo maak je van je aanrechtblad een snijplank

Na jarenlang te zwijmelen bij de keukens van Jamie Oliver in zijn tv-programma’s, vonden we het tijd voor actie. Dus gingen we op zoek naar wat we kunnen doen om ook zo’n mooie, robuuste en vooral handige keuken te creëren. De truc? Die zit ‘m in het van beukenhout gemaakte aanrechtblad.

Het is eigenlijk te simpel, en we zien het dan ook steeds vaker voorbij komen. Een beukenhouten aanrechtblad is niet alleen mooi, maar ook super handig. Je kan het namelijk gebruiken als snijplank. Hoewel je er niet alles op kan snijden (denk aan knoflook, vlees, vis en andere bacterie-gevoelige ingrediënten), scheelt het veel opruimwerk. Zorg dat je een deegkrabbertje klaar hebt liggen, en je veegt in een handomdraai je vers gesneden producten en overtollige kruimels en stukjes van het aanrecht af.

Naast dat het handig is om op te snijden, vinden we het heerlijk om hier ons deeg op uit te rollen. Geen gedoe met te kleine planken, een beetje bloem erbij en rollen maar! Zorg wel dat je hem van tevoren goed impregneert met een daarvoor bedoelde spray of olie en maak hem gelijk na gebruik schoon met heet water.

Tot slot oogt je keuken een stuk lichter, ruimtelijker én robuuster met een houten aanrechtblad, wat willen we nog meer? Bestel je aanrechtblad bijvoorbeeld bij Ikea.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Zo maak je van je aanrechtblad een snijplank
Sluiten