Redactie
Redactie Inspiratie 19 jun 2012
Leestijd: 1 minuut

Tip: huid van vis crispy bakken

De huid van een vis klinkt niet gelijk als het lekkerste stukje, het is iets wat we snel van de vis schrapen zodra deze op je bord ligt. Maar zo’n stukje huid kan juist heel lekker zijn, zolang het op de juiste manier gebakken is. En het is ook nog eens een heel gezond stukje.

De truc is om zoveel mogelijk vocht van het oppervlakte van de huid te verwijderen. Was de vis eerst koud onder de koude kraan. Droog het met een stukje keukenpapier en verwijder dan het vocht op de huid door met een scherp mes langs de huid te schrapen. (Zorg er overigens altijd voor dat de vis geschubd is, of laat dit doen door de visboer). Vervolgens moet je de vis op de huid kort aanbraden in een hete pan, dan de vis omdraaien en op de andere zijde gaar bakken.

Een handig filmpje hoe je de vis het beste kan bakken en de huid lekker knapperig wordt:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.