Redactie
Redactie Culinair nieuws 15 nov 2013
Leestijd: 2 minuten

Thrill Grill van Robert Kranenborg opent pop-up restaurant

Nadat Robert Kranenborg het perfecte hamburgerrecept gevonden had opende in september de Thrill Grill: een foodtruck die door heel Amsterdam reist en alleen de allerbeste burgers bakt. Het concept bleek een razend succes en kort geleden opende het gelijknamige tijdelijke restaurant in de Amsterdamse Wolvenstraat.

Robert Kranenborg is een man met een missie. Een missie om de allerbeste burger te ontwikkelen en heel Amsterdam en omstreken ermee te verblijden. Dit lukte aardig (lees: héél goed) en toen er een pand in de Negen Straatjes vrij kwam, werd hier gelijk gebruik van gemaakt en een tijdelijk restaurant geopend.

Op het menu staan vier verschillende ‘Kranenburgers’: de traditionele Thriller, een zalmburger, de ‘Skinny Burger’ (zonder broodje) en de zogenaamde Meat Challenge. Deze laatste bestaat uit een standaard Thriller met daarop nóg een burger. Allen worden vergezeld door een zuurtje van Kesbeke (het Amsterdamse familiebedrijf voor tafelzuren) en daarnaast kun je nog een zakje frietjes of een zelf samen te stellen salade erbij bestellen.

Uiteraard nam Culy de proef op de som en we kunnen maar één ding zeggen: Robert, het is je gelukt! Het vlees is écht perfect, voor de bacon van Brandt & Levie hebben we geen woorden en in combinatie met de rest van de ingrediënten is de burger helemaal in balans.

De prijzen van het restaurant zijn als volgt: voor €8,50 heb je een Thriller of zalmburger, de Skinny Burger  kost €7,- en ga je voor de Meat Challenge? Dan kost het je €12,50. Daarnaast staan de frietjes voor €3,- op de kaart en kun je de royale salade samenstellen vanaf €7,- per portie.

Het restaurant is gevestigd aan de Wolvenstraat, naast het Marqt-filiaal en is zeven dagen per week, van 11.00 tot 23.00 open. In principe is het tot en met januari 2014 geopend, maar als ook de pop-up een groot succes wordt, openen ze wellicht een permanent restaurant.

Daarnaast kan je nog dagelijks genieten van de oorspronkelijke foodtruck. Kijk op de website om te zien waar hij welke dag staat.

Inmiddels is het restaurant gesloten. Wel rijdt de foodtruck nog dagelijks door Amsterdam. 

grill2

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.