Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 14 mrt 2017
Leestijd: 2 minuten

Dit restaurant in Australië is geïnspireerd op Beyoncé en Jay Z

Echte fans van Beyoncé en Jay Z moeten naar Sydney, Australië. Niet voor een concert van het power couple, maar voor een bezoekje aan The Carter. Dit pas geopende restaurant is namelijk een hommage aan Bey en Jay.

Dat The Carter geïnspireerd is op Beyoncé en Jay Z begint al meteen bij de naam van het restaurant. We hoeven je vast niet te vertellen dat Carter de eigenlijke achternaam is van Jay Z. Beyoncé gaf haar wereldtournee in 2013 zelfs de naam The Mrs. Carter Show World Tour, als verwijzing naar hun huwelijk.

Maar ook het interieur is één grote ode aan het echtpaar: de lounge in de kelder is versierd met muurschilderingen van hun gezichten. De begane grond van het restaurant heeft een Art Deco-achtige uitstraling, die veel overeenkomt met de inrichting van Jay’s eigen bar, The 40/40 Club in New York.

The Carter Sydney

Burgers, taco’s en kip

Het is allemaal leuk bedacht, maar die pracht en praal valt of staat natuurlijk bij de vraag of je er een beetje goed kunt eten.

Op het menu staan vooral burgers, taco’s, spareribs en kip van de grill. Sommige gerechten zijn vernoemd naar andere hiphop (en R&B) royalty. Zo heeft NAS zijn eigen sticky lamsribbetjes en is er een T-bone steak van een kilo, vernoemd naar The Notorious B.I.G. Ook kun je je tanden zetten in een maiskolf à la Kanye, met een korstje van Doritos en cayenne-zout.

The Carter Sydney

Fattoush en halloumi

Grappig genoeg staan er ook wat gerechtjes met een Midden-Oosterse inslag op het menu: fattoush, tabouleh, halloumi met za’atar en honing, hummus en baba ganoush met Libanees brood en Libanese pickles.

En je kunt natuurlijk niet weggaan zonder de Carter chicken wings te hebben geproefd: gegrilde kippenvleugeltjes met Bey’s hot sauce.

The Carter Sydney

Kimye cocktail

Ook de drankjes verwijzen naar bekende gezichten: The Snoop Lion (een knipoog naar Snoop Dogg) is een rumcocktail met witte chocolade en popcorn-siroop. De Kimye cocktail is er eentje op basis van wodka met passievrucht. Zelfs oud-president Obama heeft zijn eigen drankje: de Obama Out is een cognac-cocktail met Maraschino-kersenlikeur, watermeloen-siroop en citrus.

Trump-toiletpapier

Misschien nog leuk om te vermelden is het toiletpapier dat je aantreft in de wc’s van The Carter: hierop prijkt het hoofd van de nieuwe president van de Verenigde Staten…

The Carter Sydney
The Carter Sydney
The Carter Sydney
Bron: The Carter

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Eater

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.