Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Video's 10 jul 2017

Supertruc: zo maak je kaasfondue ín een brood

Dit is nog eens een spektakelstuk: kaasfondue ín een brood. Je leest het goed: het brood doet dienst als fonduepan. En er kunnen maar liefst drie verschillende soorten kaas in.

Je hebt er wel een heel ongesneden (tijger)brood voor nodig. Gewoon even vragen aan je bakker.

In het brood maak je met een mes drie vakken. De kapjes haal je eraf en de vakken vul je elk met een andere kaassoort. In de video vullen ze bijvoorbeeld een vakje met Camembert, knoflook, rozemarijn en honing, eentje met Brie, gekarameliseerde uitjes en stukjes bacon en het derde met Reblochon (een Franse kaas) met bacon, knoflook en tijm.

Save de kapjes

De kapjes gooi je niet weg: die snijd je in lange reepjes, als broodsoldaatjes. Daar gaat knoflookolie overheen en je legt ze naast het kaasfondue-brood op een bakplaat.

Bak de boel 20 minuten afgedekt (met aluminiumfolie) op 180 graden en dan nog eens 10 minuten onafgedekt.

En klaar is je kaasfondue ín een brood! Dip de stukjes brood erin, maar ook worteltjes, reepjes komkommer, bleekselderij en radijsjes.

Smeltkaas

Uiteraard kun je hier ook andere kaassoorten voor gebruiken. Blokjes Cheddar, mozzarella of Goudse kaas bijvoorbeeld. Als ‘t maar een lekkere smelterd is.

En kan het je niet cheesy genoeg zijn, rasp dan nog wat Parmezaanse kaas over het brood voordat je het in de oven zet. Niet vergeten al je vrienden uit te nodigen: dit brood moet gedeeld worden!

kaasfondue

De beste start van je weekend 🥐

Iedere zaterdag het laatste culinaire nieuws, restaurant-tips en bijzondere ontdekkingen in je mailbox met Culy weekend!

Reageer op artikel:
Supertruc: zo maak je kaasfondue ín een brood
Sluiten