Redactie
Redactie Inspiratie 9 mrt 2014
Leestijd: 2 minuten

Supercoole cocktailtent in München: Bar Gamsei

In München zit sinds kort een heel bijzondere cocktailbar: Bar Gamsei. Hier drink je in een heel bijzonder interieur alleen lokale cocktails.

De ingrediënten voor de cocktails van Gamsei zijn allemaal vers uit de regio. Daarnaast zijn de likeuren die ze gebruiken allemaal zelf gebrouwen. Volgens hen bepaalt moeder natuur wat er voor cocktails op het menu staan die avond. Dat wil zeggen: ze wachten af wat voor producten de regio en het seizoen te bieden hebben op dat moment. Geweldig!

Gamsei2

Uit protest is Gamsei écht Duits

Gamsei is een soort protest tegen klassieke cocktailbars waar de shakers allemaal dezelfde cocktails staan te maken in kleding uit de jaren ’20. Volgens eigenaar Matthew Bax moet het een keer anders: “Ik wil iets zeldzaams, iets unieks, en uitdagends. Reizen gaat over nieuwe ervaringen, nieuwe smaken nieuwe geuren en nieuwe emoties. Dat moet men bij Gamsei ook ervaren”.

Volgens Bax moet men ook geen zuurkool met braadworst eten in Italië, dus moet je ook geen klassieke Engelse cocktails in Duitsland serveren, maar juist iets wat typisch Duits is. En zo in Gamsei ontstaan.

Design

Het design van de bar is ook heel bijzonder. Het Duitse bedrijf Buero Wagner heeft het interieur van Gamsei ontworpen: helemaal van hout met metalen roosters aan het plafond waar keramische flessen met zelf gebrouwde drank in hangen. Gamsei wilde graag dat gasten de bartenders de cocktails goed kunnen zien shaken, dus ontwierpen ze zitplaatsen in de vorm van een soort houten tribunes rondom de twee bars, zodat iedereen het goed kan zien.

De cocktails bij Gamsei zijn ontzettend bijzonder: drankjes met verse producten als kamille, jeneverbessen of lavendel. Maar ook kruiden en gedroogde bloemen worden in de cocktails of likeuren verwerkt. En overdag kun je er terecht voor heerlijke koffie. Must. Visit!

Bar Gamsei
ButtermelcherstraBe 9, München
www.gamsei.com

Gamsei3Gamsei4Gamsei5

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.