Succotash: de perfecte manier om je groentenla leeg te maken

Culy 16 okt 2016 Inspiratie

Wel eens van succotash gehoord? In het zuiden van de Verenigde Staten is dit gerecht niet weg te denken van tafel. Succotash is namelijk, naast heel leuk om uit te spreken, ook nog eens heel lekker.

Succotash is een bijgerecht dat bestaat uit verse mais en limabonen, die samen worden gebakken. Er kunnen ook nog een hele hoop andere ingrediënten aan worden toegevoegd zoals tomaten, sperziebonen, paprika of okra, een andere southern klassieker.

Stock Succotash

In plaats van limabonen worden soms ook andere peulvruchten toegevoegd, al zullen een heleboel puristen het hier absoluut niet mee eens zijn. In andere woorden: succotash is de perfecte manier om alle restjes uit je koelkast te verwerken.

Bij barbecuerestaurant Graceland in Amsterdam kan je een verdomd lekkere succotash als bijgerecht bestellen. Maar het is ook heel makkelijk zelf te bereiden. Lekker bij ongeveer alles, serveer het bij een mooi stuk vis, pulled pork of een knapperige kippendij.

Pulled pork and summer succotash. プルドポーク「じっくり鍋裂き豚」と夏野菜サッコタシ。 #pulledpork #chipotle #succotash #summersuccotash #corn #greenpepper #eggplant #slowfood #endofsummer #プルドポーク #裂き豚 #サッコタシ #鍋 #しっくり #ディナー #夕食 #晩ごはん #とうもろこし #トウモロコシ #とうきび #北海道産 #kaumo #kurashiru #delistagrammer #lin_stagrammer #f52grams

A photo posted by Simon ??&?? Est. 2015 © (@everydaysimon) on

Vullend

Doordat er ook limabonen of andere peulvruchten door het gerecht zitten is het vrij vullend en hoef je er geen aardappels of rijst meer bij te eten. Twee vliegen in een klap dus.

We snappen dat het heel verleidelijk is om bonen en mais uit blik te gebruiken, maar voor succotash is dit écht niet de bedoeling. De verse mais geeft namelijk de kenmerkende smaak aan dit gerecht.

Hieronder kan je kijken hoe je verse mais van de kolf haalt (de methode met de tulband is onze favoriet).

Aan de slag

Bij de klassieke variant van succotash worden mais en limabonen gebruikt. In deze versie wordt de mais rauw in de pan gedaan, zonder hem eerst te grillen, wat zorgt voor een frisse smaak.

Hou je meer van de rokerige smaak van gegrilde mais? Dan kunnen we dit recept van harte aanraden. Deze versie van succotash met sperziebonen smaakt heerlijk fris door de toevoeging van verse basilicum en peterselie. Tip: om er op het eind bacon over te verkruimelen is trouwens ook heel lekker.

Stock Succotash

Reageer op artikel:
Succotash: de perfecte manier om je groentenla leeg te maken
Sluiten