Redactie
Redactie Boodschappen 22 jun 2015
Leestijd: 2 minuten

Streekproducten uit Oost-Nederland bestel je bij SmaakSchatten

Geef jij de voorkeur aan het gebruiken van streekproducten, maar kost het je vaak te veel tijd om ze te verzamelen? Dan is SmaakSchatten iets voor jou: dit bedrijfje zoekt de producten van lokale producenten bij elkaar en zet ze vervolgens klaar om opgehaald te worden. 

SmaakSchatten heeft als doel om streekproducten voor iedereen bereikbaar te maken en consumenten bewuster te maken van de herkomst van ons eten.

Door zelf op zoek te gaan naar producten van goede kwaliteit en in gesprek te gaan met de producenten, raakten de twee oprichters steeds enthousiaster. Uiteindelijk besloten ze om het roer om te gooien en Smaakschatten te beginnen. Schelto van Heemstra, één van de twee oprichters, zegt op de website:

“Ik kook met plezier en daar besteed ik in het weekend graag tijd aan. Door mijn interesse in smaakvolle producten was ik vaak langer bezig met het verzamelen van boodschappen, dan met het koken zelf. SmaakSchatten verzamelt die mooie producten en zet ze klaar op een afhaalpunt.”

De lokale producten

Inmiddels is het assortiment aardig breed. Zo kun je er terecht voor allerhande producten, variërend van groenten tot zuivel en van sappen tot producten voor in de voorraadkast.

Denk bijvoorbeeld aan prachtige paddenstoelen, raapstelen en verschillende slasoorten. Maar ook vers gebakken brood, fruitsappen, bakmixen en zelfs verse pasta behoren tot het assortiment. Neem een kijkje op de website voor meer informatie over de producten.

Hoe werkt het?

Ga naar de webshop en leg de gewenste producten in je digitale winkelmandje. Vervolgens worden de bestellingen elke donderdag verzameld en kun je deze op vrijdag op het door jou geselecteerde afhaalpunt ophalen.

Op dit moment is het alleen mogelijk om je bestelling op te halen in Arnhem, Oosterbeek, Velp, De Steeg en Zutphen. Maar, er zijn genoeg plannen voor de toekomst, dus hopelijk is het binnenkort ook mogelijk in de rest van het land!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.