Redactie
Redactie Inspiratie 21 sep 2013
Leestijd: 1 minuut

Spaghetti-ijs: smakelijk of niet?

In de jaren ’60 was het een enorme hit in Duitsland, en sindsdien staat het daar op menig plastic menukaart met foto’s: spaghetti-ijs. Sinds kort is het ook verkrijgbaar in New York, maar of het echt lekker is? 

De ‘spaghetti’ wordt gemaakt door roomijs door een puree-pers te duwen, waardoor het de look krijgt van de pastasoort. Vervolgens wordt het getopt met aardbeiensaus (tomatensaus) en fungeren witte chocolade en kokos als ‘Parmezaanse kaas’.

In principe zou de smaak hetzelfde moeten zijn als wanneer het in een bolletje wordt geserveerd, maar het oog wil ook wat en wat dat betreft zit je dan misschien niet helemaal goed.

Inmiddels hebben een paar ijssalons in Nederland (waar onder De IJssalon in Rotterdam) het idee opgepikt, maar of het echt aan zal slaan in Nederland? Dat durven we niet te zeggen. Heb jij weleens spaghetti-ijs gegeten?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.