Redactie
Redactie Culinair nieuws 6 mei 2014
Leestijd: 1 minuut

Smaakt eten écht beter als het duurder is?

Uit een onderzoek van de Universiteit van Cornell blijkt dat we meer genieten van eten als het duurder is.

Tijdens het onderzoek werden 139 gasten tijdens een Italiaans buffet in een sjieke wijk in New York geobserveerd. De onderzoekers manipuleerden de prijzen en ontdekten dat diegenen die $8 betaalden voor het buffet maar liefst 11% meer van het eten genoten. Dit in tegenstelling tot de rest die $4 betaalde per persoon.

Aan de andere kant gaf de meerderheid van de $4-groep aan dat ze te veel hadden gegeten en daardoor een schuldgevoel kregen. Grappig genoeg aten ze precies dezelfde hoeveelheid als de anderen.

Waarom we meer lijken te genieten van duurder eten is niet onderzocht, maar het lijkt overeen te komen met de gedachte dat een hoge kwaliteit over het algemeen gepaard gaat met hogere prijzen.

Klik hier voor meer informatie omtrent het onderzoek. Hoe denk jij hierover? We zijn benieuwd naar je mening!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.