Redactie
Redactie Inspiratie 27 feb 2014

Slimme uitvinding voor koffie & thee: de cafetière to go

Verse thee is natuurlijk een stuk lekkerder dan thee uit een zakje: daar zijn we het over eens, toch? Maar als je thee bestelt in een luxe koffiebar krijg je vaak toch een zakje. Jammer.

Daar is iets superhandigs op gevonden: een dekseltje voor to-go bekers met een speciale thee- en koffiefilter. De cafetière (ofwel French Press) kennen we natuurlijk, en deze wegwerp thee- en koffiebeker is er door geïnspireerd.

Het merk My Smart Cup bedacht een bekerdeksel, die de naam Xpress draagt. Het werkt net als een echte cafetière: je stopt gedroogde theeblaadjes of gemalen koffiebonen in een to-go beker en doet de speciale Xpress-deksel erop. Drie minuutjes trekken, en vervolgens duw je het zeefje in de deksel naar beneden (net als bij een gewone cafetière). De thee of koffie drink je door een speciaal gaatje in de bovenkant waar ook nog een extra filter onder zit.

Dit filmpje legt het uit:

Een geniale uitvinding, denken wij. Zo wordt tea to go helemaal lekker! De Xpress is in Amerika al in gebruik genomen bij een flink aantal zaken. Momenteel wordt -ie ook gemaakt voor de thuismarkt. We hopen dat -ie gauw naar Nederland komt: iets voor Douwe Egberts of Starbucks, wellicht?

TWhbWKZMU0l3JijVhHY5e

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Slimme uitvinding voor koffie & thee: de cafetière to go
Sluiten