Redactie
Redactie Inspiratie 20 nov 2014
Leestijd: 1 minuut

Sla bewaren in de koelkast: 3 tips om zakjes sla langer goed te houden

“Hoe kan ik het beste sla bewaren in de koelkast?” Die vraag krijgen we op de Culy-redactie regelmatig. Slamix in een zakje is handig, maar is vaak maar kort houdbaar. Zit je weer met zo’n verlept zakje natte sla! Terwijl als je verse kroppen sla koopt, je hier vaak wel een week mee kan doen. Culy to the rescue!

Tip 1: haal de sla uit het zakje van de supermarkt en hevel over naar een plastic ziplock-bag (oftewel een druk & sluitzakje). Deze sluiten veel beter af en daardoor blijft je sla langer vers. Ook al doe je een knijper op het plastic zakje van de supermarkt, hij blijft toch altijd een béétje open staan.

Tip 2: doe de sla in een grote glazen kom, leg er een paar keukenpapiertjes op en sluit goed af met vershoudfolie. Het keukenpapier absorbeert het vocht. Ideaal!

Tip 3: haal de sla uit het zakje van de supermarkt en pak een schone theedoek of handdoek. Leg de sla op de doek en rol vervolgens de doek op. Bind de uiteinden vast met elastiekjes. Bewaar de rol in de groentenla van je koelkast en haal er elke keer uit wat je nodig hebt. Fresh! Dit kun je overigens ook perfect doen met sla uit een krop die je zelf wast en snijdt.

sla2sla

Maar de allerbeste tip voor lang(er) houdbare sla blijft toch wel: koop een verse krop, en pas bovenstaande tips toe. Sla uit een krop die je zelf wast en snijdt blijft áltijd langer goed dan voorverpakte sla.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.