Redactie
Redactie Gadgets 3 mei 2012
Leestijd: 1 minuut

Schrijf over eten en…. win eeuwige roem

Gerard Reve schreef over jus in De Avonden. Charlotte Mutsaers over vegetarisme in Koetsier Herfst. Mathijs Deen schreef de wereldgeschiedenis eens dunnetjes over aan de hand van etenswaren in Brutus heeft honger. Eten in literaire werken is er niet alleen om de honger te stillen, maar ook om lust op te wekken, banden te smeden en gif door te mengen.

De SLAA (Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam) organiseert op 18 juni in Amsterdam een avond over de twee leukste dingen op aarde: literatuur en eten. Wil jij net als Mathijs Deen, Gilles van der Loo (Hier sneeuw het nooit), Kees ’t Hart (host, o.a. Engelvisjes en andere verhalen) en Hiske Versprille (het culinaire genie van Hard Hoofd) een bijdrage leveren aan de avond?

Stuur dan voor 6 juni je verhaal, met als thema ‘eten’ in de breedste zin van het woord en met een lengte van maximaal 1000 woorden, naar [email protected]. De winnaar krijgt niet alleen eeuwige roem, maar ook de kans het verhaal live voor te lezen op 18 juni, een publicatie op de website van de SLAA, een interview in de rubriek Thuiseten in het Parool en een lekkere stapel boeken. Stuur het verhaal als Word-document of PDF op, en vergeet niet je gegevens te vermelden in hetzelfde bestand. Check ook www.slaa.nl.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.