Redactie
Redactie Culinair nieuws 26 apr 2013
Leestijd: 1 minuut

*Restaurant Ivy in Rotterdam moet gedwongen naam veranderen

Het met één Michelinster bekroonde restaurant Ivy staat al vier jaar achter elkaar op de eerste plaats in de lijst van beste restaurants van SpecialBite, maar wordt helaas gedwongen haar naam te veranderen. Tijdens een rechtszaak, aangespannen door het Engelse bedrijf Caprice Holdings, werd dit besloten door de rechter, aldus Parool.

Sinds 2005 bezit Caprice Holdings het merk The Ivy, waaronder ook het Londense restaurant The Ivy valt. Volgens het bedrijf maakt het Rotterdamse restaurant inbreuk op de merkrechten van het bedrijf. Als reactie geeft Ivy dat er geen gevaar voor verwarring is doordat beide restaurants alleen lokaal opereren. Daarnaast is de naam vernoemd naar de moeder van chefkok Francois Geurds.

Toch besloot de rechter dat Caprice in haar gelijk stond en wordt Ivy gedwongen de naam binnen twee maanden te veranderen. Dit omdat de merkregistratie van Caprice geldig is in de hele Europese Unie.

Wij zijn benieuwd wat de nieuwe naam zal worden en zullen je dan ook zeker op de hoogte houden. Wat vind jij ervan? Is het de eigen schuld van Ivy of vind je dat de uitspraak een tikje overdreven is? Laat je mening achter onderaan het artikel.

*Inmiddels is de naam veranderd naar FG Restaurant.

V.l.n.r.: Chefkok Francois Geurds met sommelier Robbert Veuger en kok Stefan van Sprang van restaurant Aan de Poel. 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.