Redactie
Redactie Inspiratie 6 jun 2012

Recordbedrag voor eerste vaatje Hollandse Nieuwe

Op de traditionele visveiling in Scheveningen is het eerste vaatje harig van dit jaar geveild. Opbrengst? Een recordbedrag van 95.000 euro. Het uitzendbureau Start People was de hoogste bieder en mocht het vaatje in ontvangst nemen. Dat maakte een woordvoerster van het Nederlandse Visbureau bekend.

Het geld wat met het vaatje is opgehaald gaat naar het Jeugd Sport Fonds. Het uitzendbureau biedt het vaatje Hollandse nieuwe vanavond aan bij het tv-programma Voetbal International voor wat extra aandacht voor het fonds.

Traditiegetrouw wordt ieder jaar het haringseizoen ingeluid met de veiling van het eerste vaatje. De veiling is puur symbolisch en heeft niets met de prijs van de haring te maken. Eerder, in 2006, werd er een recordbedrag van 75.000 euro geboden voor de haring, Maar daar ging het uitzendbureau dus nu 20.000 euro overheen.

Per jaar happen we met z’n allen zo’n 85 miljoen haring weg. Ook onze zuider- en oosterburen zijn niet vies van zo’n visje; Belgen eten jaarlijk 15 miljoen haringen weg en Duitsers kunnen maar liefst 100 miljoen haring per jaar op.

media_xl_1230391foto-468x350

 

De beste start van je weekend 🥐

Iedere zaterdag het laatste culinaire nieuws, restaurant-tips en bijzondere ontdekkingen in je mailbox met Culy weekend!

Reageer op artikel:
Recordbedrag voor eerste vaatje Hollandse Nieuwe
Sluiten