Redactie
Redactie Inspiratie 18 sep 2012
Leestijd: 1 minuut

Prachtige film over het Zeeuwse ster-restaurant De Kromme Watergang

Tijdens het Zeeuwse filmfestival Film By The Sea zal dit jaar de documentaire Zilte Klei rondom Slijkplaat voor het eerst worden laten zien. Deze prachtige film gaat over meer dan alleen het Zeeuwse landschap, het is een ode aan de natuur, maar ook aan de inspirerende mensen bij Restaurant De Kromme Watergang, waar Culy begin dit jaar at.

Het is een prachtige film die de kijker een goed beeld geeft van het leven, de leveranciers en de mensen rondom het met twee sterren bekroonde De Kromme Watergang en de daarvoor zo ontzettend belangrijke omgeving. Het land, de lucht en het water zijn de voedingsbron van de mooiste gerechten die worden geserveerd in het restaurant, allemaal gebaseerd op de zilte en aardse smaken die dit prachtige restaurant omringen.

zilt

De documentaire wordt voorafgegaan door een kort filmpje over een vrouw die de ‘lekkerste garnalenkroketten ter wereld’ maakt, ‘De Garnalencroquetten van de moeder van Phons’.

Het filmfestival is van 14-23 september in Vlissingen en van 19-23 in Terneuzen waar de film onder de categorie Film & Food zal worden getoond. Op maandag 17 september, de dag dat Zilte Klein rondom Slijkplaat haar wereldpremière zal hebben, zal Edwin Vinke, mede-eigenaar en chefkok, een prachtig diner verzorgen.

Bekijk de trailer en word warm van de gedachte aan een avond in De Kromme Watergang, waan je in het prachtige Zeeuwse landschap en geniet van deze beeldschone plek in Nederland.


Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.