Redactie
Redactie Culinair nieuws 30 mei 2013
Leestijd: 1 minuut

Platenlabel Top Notch opent koffiebar op De Wallen

Platenlabel Top Notch, waar artiesten als Gers Pardoel, De Jeugd van Tegenwoordig en Guido Belcanto getekend zijn, opent op 21 juni een koffiebar aan het Oudekerksplein op de Amsterdamse Wallen. Dat schrijft State Magazine.

Na albums, boeken, kalenders en films te hebben uitgebracht, stapt het bedrijf nu in de koffie. De zaak krijgt de toepasselijke naam Quartier Putain (‘hoerenbuurt’).

Top Notch-baas Kees de Koning zet hoog in met de koffiebar: “Natuurlijk zijn we competitief. Ook in koffie willen we excelleren.” In zijn zoektocht naar een locatie stuitte De Koning op het Oudekerksplein; de oudste plek van de stad, waar Amsterdam omheen is ontstaan. “Ik werd verliefd op die locatie.”

Jacob Olie, Oudekerksplein, 15 mei 1894

Top Notch werkt voor de koffiebar samen met Erik de Kock, zoon van Coffee Company-oprichter Dick de Kock. Hij is volleerd barista, heeft op Zuid-Amerikaanse koffieplantages gewerkt en zal de nieuwe zaak vorm gaan geven. De Koning: “We hebben de Rolls-Royce onder de koffieapparaten aangeschaft, een La Marzocco. Er melden zich nu al topbarista’s aan, die koste wat kost met die machine aan de slag willen.”

Culy.nl  2013-05-30 om 16.12.49

Volgens De Koning wordt het ‘gewoon een hele goede koffietent’, maar zal de ruimte ook gebruikt worden voor showcases of luistersessies van artiesten. “We willen er leuke dingen organiseren op gebied van muziek, literatuur en koffie. Er zijn in koffiebars romans geschreven, revoluties bekokstoofd en relaties begonnen, laat die traditie hier maar voortleven.”

Tof detail: in de zaak zal een jukebox komen te staan, met daarin tweehonderd singles die elke twee maanden zullen wisselen. “Iedere klant die een kop koffie koopt, krijgt een muntje en kan een track uitkiezen.” Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Quartier Putain
Oudekerksplein 4
www.quartierputain.nl

cropped-QP.website.950x250px

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.