Redactie
Redactie Inspiratie 22 nov 2012
Leestijd: 1 minuut

Oudste bakkerij van Parijs moet gedwongen haar deuren sluiten

Al sinds 1969 runt de nu 66-jarige bakker Claude Esnault zijn bakkerij Au Grand Richelieu op de Rue de Richelieu in het centrum van Parijs, vlakbij de Opéra Garnier. Binnenkort hoopte hij deze te kunnen verkopen aan een jonge, gepassioneerde bakker en zo een fijn pensioen tegemoetzien. Tot zijn grote spijt wordt hij nu gedwongen zij bakkerij, waarvan het pand al sinds 1800 bakkers huisvest,  te sluiten vanwege torenhoge huurverhogingen.

Doordat het pand twee jaar geleden werd gekocht door het bedrijf SNC 5 Versailles wordt Esnault gedwongen een bijna verdubbelde huurprijs te betalen met als gevolg dat hij de bakkerij zal moeten verlaten, nog voordat hij een nieuwe eigenaar zal kunnen vinden. De reden van de enorme huurverhoging is dat het bedrijf het pand wil moderniseren en vervolgens wil verhuren aan luxueuze patissiers.

AuGrandRichelieu

Esnault vertelt dat toen hij op deze plek begon er drie bakkers, twee slagers en twee worstmakers in de straat zaten, op dit moment is de buurt gevuld met enkel dure sushi-restaurants en traiteur. Erg jammer vinden wij, want op deze manier verliest Parijs stukje bij beetje haar authentieke karakter met kleine, bijzondere winkeltjes waar alles nog met de hand wordt gemaakt en je de echte passie voor vakmanschap ruikt en proeft.

Hopelijk verdwijnen niet alle bijzondere authentieke bakkers en slagers uit het straatbeeld van Parijs, want dat zijn – voor ons – toch echt de details die Parijs tot de prachtige, romantische stad maken wie ze is.

AuGrandRichelieu2AuGrandRichelieu3AuGrandRichelieu4

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.