Redactie
Redactie Inspiratie 29 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Zo maak je zelf ossobuco

Ossobuco is hét vleesgerecht uit de Italiaanse keuken. Na urenlang stoven op het vuur heb je een heerlijk gerecht vol smaak, maar hoe maak je het zelf?

Ossobuco is een Italiaans gerecht met kalfsschenkel en werd voor het eerst in Milaan gemaakt, waardoor het ook regelmatig wordt aangeduid als ossobuco alla Milanese.

In het gerecht worden de schenkels eerst aangebraden waarna ze urenlang stoven (op het vuur of in de slowcooker) met ui, bleekselderij en wortel. Soms wordt er ook nog tomaat aan toegevoegd, maar dit is officieel niet ‘alla Milanese‘.

Om het gerecht extra smaak te geven worden ook kruiden gebruikt als tijm, laurier en salie, maar ook een scheut witte wijn en knoflook. Vlak voor het serveren wordt het gegarneerd met gremolata, een mengsel van peterselie, knoflook en citroenrasp.

Lekkere recepten voor ossobuco

Voor het klassieke recept kun je het beste een kijkje nemen in een klassiek Italiaans kookboek, maar gelukkig is er online ook genoeg te vinden. Zo heeft onze grote vriend Jeroen Meus een toprecept (weliswaar met tomaat, maar dat maakt het niet minder lekker), maar ook Giovanni van 24Kitchen.

Serveer het vlees met risotto, aardappels (gebakken of gekookt) of serveer zoals Sabine van OhMyFoodness met pasta.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.