Redactie
Redactie Inspiratie 25 mei 2013
Leestijd: 1 minuut

Onderzoek: zó veel bacteriën bevatten je keukenspullen

Wij vinden de keuken schoonmaken best een dankbaar klusje. Als je klaar bent is alles tenslotte weer blinkend schoon en klaar om heerlijk in te kokkerellen. Maar het schoonmaken van specifieke keukenapparaten kan er nog weleens bij inschieten… Ach, niemand is perfect. Toch?! 

Na het lezen van de onthullende onderzoeksresultaten van NSF international, een Amerikaanse organisatie die zich bezig houdt met voorschriften voor gezondheid en hygiëne, denken wij daar toch iets anders over (!).

Het bedrijf onderzocht de keukenapparaten- en onderdelen (denk: blenders, besteklades, magnetrons, spatels) van een groep vrijwilligers en kwam tot de conclusie dat maar liefst 25% van de items besmet was met E-colli en ook salmonella en schimmels werden regelmatig gespot. Ieuw!

Nu we weten dat het met de hygiëne in onze keukens niet zo best gesteld is, willen we natuurlijk weten: wat moeten we voortaan toch écht meenemen bij het schoonmaken?

Uit het onderzoek blijkt dat alle onderdelen die in aanraking komen met groenten en vlees, de losse onderdeeltjes van een blender, openers, rubberen spatels en diepvries- en bewaardozen met rubberen sluiting de meeste bacteriën & schimmels bevatten. Oeps… Misschien is het dan toch verstandig om iets beter ons best te doen met schoonmaken voortaan.

Voor wie durft: welk gedeelte van jouw keuken kan het daglicht niet verdragen?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.