Redactie
Redactie Inspiratie 14 okt 2013
Leestijd: 2 minuten

Onderzoek: Britten zijn dol op havermoutpap! Daarom: 5 x culy inspiratie

Dat pap en havermout in Foodie-land hot zijn wisten we al, maar dat de helft van de Britse bevolking het ook echt regelmatig eet? Wow! 

Uit onderzoek van onderzoeksbrueau Mintel blijkt dat 49% van de Britten regelmatig havermoutpap eet, en dat zelfs een kwart dagelijks een bakje verorbert. Daarbij is de verkoop van havermout tussen 2008 en 2013 zelfs verdubbeld en zijn het vooral jongeren in de leeftijd 16-24 die het eten.

Het feit dat pap (en dan vooral overnight oatszo razend populair is komt voornamelijk doordat het én goedkoop én super gezond is. Zo bevat het ontzettend veel vezels die goed zijn voor de vertering, heeft het een lage glycemische index (dit zorgt voor een sneller en langer ‘vol’ gevoel) en bevat betaglucaan wat het cholesterol kan doen dalen.

Zelf zijn we ook dol op overnight oats en kunnen we ‘s ochtends helemaal los gaan met verschillende toppings en smaakjes. Wat onze favorieten en tips zijn? Dat zie je hieronder:

– Superfoods: overnight oats zijn de ideale manier om je dagelijkse portie superfoods binnen te krijgen. Voeg bijvoorbeeld vlak voordat je gaat eten een portie chia zaadjes, goji bessen, bijenpollen of hennepzaad toe. Doe je de chia zaadjes er al tijdens het weken bij? Dan krijg je een soort pudding-achtige structuur.

– Fruit: niet alleen superfoods zijn perfect om toe te voegen, ook je favoriete (diepvries) fruit smaakt er heerlijk bij. Onze favorieten zijn bramen, frambozen, bosbessen, kersen en verse vijgen, maar je kunt in principe elke soort gebruiken.

Zoeter: overnight oats zijn super gezond en al helemaal als je geen extra suiker toevoegt. Wil je het toch iets zoeter maken? Gebruik dan eens andere zoetstoffen als bijvoorbeeld ahornsiroop, acacia honing of stukjes dadels of gedroogde vijgen.

Zuivel: naast dat je pap en havermout kunt maken met heet water, vinden wij het net iets lekkerder om melk te gebruiken. Denk hierbij aan gewone (halfvolle) melk, maar ook amandel-, hazelnoot- of sojamelk.

Experimenteer: zoals we wel vaker zeggen, experimenteer er op los. Alleen zo kom je erachter wat jij het lekkerst vindt en voor jou het beste werkt.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.