Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 17 jul 2017
Leestijd: 2 minuten

Wow: dit is ‘s werelds moeilijkste omelet

Omurice klinkt als de naam van een Frans restaurant, maar het gaat hier om een héél bijzondere Japanse omelet. Zet je mes erin en de omelet klapt open als een ballon. Daarbij wordt een vloeibare binnenkant zichtbaar, die over je bord stroomt.

Hemels lekker, zeggen de happy few die deze omelet al mochten eten. Ze serveren het gerecht bij Bar Moga in New York: een luxe versie, op een bedje van smakelijke rijst.

O, Omurice…

Die rijst (waarvoor ze sushirijst gebruiken) koken ze in kippenbouillon en bevat ui, kip en zwarte peper. Daarna wordt de rijst opgebakken in boter en op smaak gebracht met pittige huisgemaakte ketchup en demi-glace (ingekookte vleesfond).

De omelet bevat drie hele eieren en wordt opgerold bovenop de rijst geserveerd. Het is de bedoeling dat je ‘m in het midden over de lengte opensnijdt, zodat de vloeibare binnenkant over de rijst loopt. Daarna schenk je er nog flink wat van de demi-glace en ketchup overheen voor een feestmaal.

Do try this at home?

Bij Bar Moga wordt het gerecht héél vaak besteld. Maar eigenlijk wordt Omurice al sinds het begin van de 20e eeuw veel gemaakt in huishoudens in Japan, Taiwan en Korea.

De invloed van de Westerse keuken is duidelijk merkbaar: het gerecht is een mix van de typisch Franse omelet, Amerikaanse ketchup en jus (de demi-glace) en Japanse gebakken rijst.

Dat je toch niet zomaar even een omurice in elkaar flanst in je eigen keukentje, ontdekte de man in deze grappige video. Pas na dertien (!) pogingen heeft hij iets wat een beetje lijkt op de beroemde Omurice.

Simpele versie

Er is gelukkig nog hoop: je kunt ook een versimpelde versie van de Omurice maken. Daarvoor maak je een flinterdunne omelet die je over een bergje gebakken rijst drapeert.

En als je even wat tijd en liefde investeert in het maken van deze pittige homemade ketchup, kan je gerecht sowieso niet meer stuk.

Omurice

Saveur

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.