Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 26 jan 2017
Leestijd: 1 minuut

OMG: er is nu ook Oreo-bier op de markt!

Stel je voor: meer dan 50 kilo Oreo’s… gemengd met bier. Met bier?! Ja: naast Tony’s Chocolonely’s chocoladebier, is er nu ook Oreo-bier!

Chocolate Milk Stout Oreo

Het Oreo-bier wordt gebrouwen door brouwerij The Veil Brewing, uit de staat Richmond, Virginia. Het is een heruitgave van hun chocolate milk stout, Hornswoggler genaamd, maar dan gemaakt met Oreo-koekjes.

Oreo-bier
Bron: The Veil Brewing

Lageren op koekjes

Hoe ze de smaak van de Oreo-koekjes ín het bier krijgen, is natuurlijk de grootste vraag. Het antwoord is dat ze het bier hebben gelagerd (laten rijpen) op de koekjes. Er kunnen wat suikers van de koekjes in het bier zijn achtergebleven, daarom raadt de brouwerij aan het bier zo koud mogelijk te bewaren.

Voor de meest krachtige Oreo-smaak, dien je het bier direct na openen te consumeren. Maar da’s vast geen énkel probleem.

Oreo-bier-shake

Het bier is sinds 24 januari te koop en je betaalt 17 dollar voor een tray met vier blikjes, van 475 ml per stuk. Helaas is het bier al vol-le-dig uitverkocht.

Maar, niet getreurd, in Nederland hebben we natuurlijk Tony’s Chocolate Milk Stout, met echte Tony’s cacao. En anders is het leuk om zelf thuis deze Oreo-bier-milkshake te maken:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.