Redactie
Redactie Inspiratie 7 mrt 2013
Leestijd: 3 minuten

Nu van start: de culinaire restaurantweek van Groupon

Restaurantweken zijn booming.Je hebt de Nationale Restaurantweek, De Vegetarische Restaurantweek, de Week van Sterrenrestaurants, en ga zo maar door. En nu kunnen we een nieuwe week aan dat rijtje toevoegen: de culinaire week van Groupon.

Vanaf vandaag gaan de culinaire weken van Groupon van start. In deze periode vind je op de website extra veel restaurantdeals waarmee je goedkoop uit eten kunt gaan. Zo kun je voor een fijne prijs lunchen, dineren of borrelen bij (on)bekende restaurants. Het is een fijne selectie geworden; van zowel hele bekende zaken als kleine barretjes, en van tapastent tot cocktailclub.

De restaurants die meedoen aan de Groupon-week zijn verspreid over heel Nederland; zowel in grote steden als kleinere plaatsen.

5666452676_f25c132953_z

Culy ontdekt…

Dat moesten wij natuurlijk direct uitproberen. Een bon werd op de gok aangeschaft: voor restaurant Urban Village op de Amstelveenseweg in Amsterdam.

Bij binnenkomst groet de gastvrouw ons met een Mediterraans accent en staat ze meteen klaar om onze jassen op te hangen. De grote vierkante bar is prominent aanwezig; wij gaan zitten aan een gladde witte tafel met modische stoeltjes. Het interieur valt te beschrijven als warm en modern. Het restaurant zit redelijk vol en de huiskat draait vrolijk rondjes om onze stoelpoten.

De aangeschafte Groupon deal staat garant voor een driegangenmenu à la carte voor 2 personen voor € 29,99. Normaliter zou je hier ruim het dubbele voor betalen; een goede koop dus!

De voucher belooft ons à la carte en wij mogen dan ook van de gehele kaart kiezen. Het menu is niet extreem groot, maar er is genoeg keuze en ook veel variatie in de gerechten Van kreeftensoep tot aan Boeuf Bourguignon, en van kokos kip-curry tot dumplings met rijst. Zowel Frans al Aziatisch dus, maar Urban Village noemt de keuken ‘Moderne Mediterraan’ en ‘gezond en hedendaags’.

We bestellen meteen de huiswijn, de Las Rocas uit Chili, een prima wijntje. Daarna volgt een mandje versgebakken brood met olijfolie en balsamico. Als voorgerecht gaan wij voor de Vitello Tonnato en de klassieke carpaccio. Vliegensvlug worden de twee borden gebracht. De vitello is erg lekker, maar de pijnboompitten die de carpaccio vergezellen hebben helaas veel te lang in de pan gelegen.

Als hoofdgerecht bestellen we de boeuf bourguignon en de kalfsmedaillons met spek in madeirasaus. De gerechten komen weer erg snel door (bijna te snel). Het vlees wordt met aardappels, groenten en een salade geserveerd. Wij smulden van onze hoofdgerechten. Urban Village serveert aardig grote borden, een pluspuntje voor de grote eters onder ons…

Als nagerecht kiezen we de chocoladetaart met kaneelijs en de dame blanche. Geen hele verrassende gerechten; in een modern restaurant zou je een dame blanche eigenlijk niet meer op de kaart mogen zien, maar soit. De taart is echt een beetje te zacht, maar de smaak is goed. De ijscoupe is retro, maar wel goed.

Urban Village lijkt echt een plek voor locals; hier komen veel Amsterdammers uit de buurt die elkaar ook lijken te kennen. Ook de eigenaar begroet veel van zijn gasten vriendschappelijk. De sfeer van het restaurant is hierdoor (ondanks de moderne uitstraling) erg toegankelijk. Een aanrader als je geen zin hebt in al te veel poespas, maar gewoon prima gerechten in een relaxte sfeer.

2332913256_7f413bcfb5_z

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.