Redactie
Redactie Inspiratie 15 okt 2011
Leestijd: 2 minuten

Nu in Nederland: ontwerp én bestel je eigen chocoladereep!

Onlangs schreven we over het superleuke Amerikaanse project waarbij je online je eigen chocoladereep kan samenstellen. En hoezee, onze gebeden zijn gehoord: een soortgelijk concept is er nu ook in Nederland!

Wij stellen graag aan u voor: Chocstar.nl. Op deze site stel je zelf je chocoladereep samen die vervolgens met de hand wordt gemaakt; er zijn honderden combinaties mogelijk want je hebt keuze uit meer dan 70 ingrediënten. Daarnaast kun je inspiratie halen uit de kant en klare repen voor bepaalde gelegenheden zoals baby (met muisjes) en liefde: ‘Ik cacao van jou’. Ook kun je in de ‘Chocoscoop’ kijken welke reep er past bij je sterrenbeeld.

Het verhaal erachter…

De oprichtster, Annefrid Imenkamp, is ook een echte chocoholic. Haar lijfspreuk: ‘Life is too short to eat boring chocolate’. Maar tot haar grote teleurstelling is de allerlekkerste chocola ter wereld in Nederland helemaal niet te koop! Deze ‘Firecracker’, donkere chocolade met zogenoemde poppingcandy, chilipeper en zout, ontdekte zij tijdens een reis door Amerika. Terug in Nederland ging ze stad en land af op zoek naar deze lekkernij. Nergens te vinden! Daarom nam ze drastische maatregelen genomen om deze smaaksensatie opnieuw te beleven: ze zegde haar baan op, volgde een cursus chocolade maken bij de grootste chocolademaker ter wereld, kocht een chocolademachine, ontwierp een website  en startte haar eigen bedrijf. Hier zit dus geen grote marketingcampagne achter, wel liefde voor de chocola en de wetenschap van Annefrid dat ze haar favoriete chocola niet meer wil missen én wil delen met iedereen in Nederland. Mooi verhaal, toch?

En het werkt zo!

Natuurlijk moesten wij bij Culy ook de proef op de som nemen en een reep ontwerpen. Dat ging zo:

De openingspagina. Mjam!

Stap 1: kies je chocolade. Wij gingen voor puur.

Stap 2: kies je ingrediënten (je mag er vijf!). Wij gingen voor hazelnoten, macadamianoten, pecannoten, pistachenoten en amandelschaafsel. Go nuts!

En dan: wil je je reep een naam geven of een boodschap erbij laten drukken?

Et voila: klaar ben je! Betalen kan met iDeal, de bezorgkosten zijn €2,45 en je kunt binnen 14 dagen retourneren als je wil (maar wie wil dat nou, nom nom, de reep is al op….).

Een paar dagen later… het resultaat in huis!

Prachtig verpakt, met een lief kaartje en wat tips. En dan de smaak: wauw. He-mels. Thank you very nuts!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.