Redactie
Redactie Inspiratie 12 okt 2014
Leestijd: 1 minuut

Nostalgie: wat was het allereerste recept dat jij ooit maakte?

Oh, nostalgie. Als wij roomboter in een pan ruiken, of appeltaart in de oven, dan denken we aan onze kindertijd wanneer we spiekten bij mama in de keuken. Dat bracht ons op een idee om aan jullie, lieve Culy-lezers, te vragen: wat was het allereerste recept dat jij ooit maakte?

Culy’s Monique gaat maar meteen met de billen bloot. “Mijn eerste baksels waren, heel origineel, zandkoekjes. Naar een recept uit het Blue Band Kinderkookboek uit 1993, die we destijds nog ‘bleu band’ noemden. Het was mijn bijbel, mijn persoonlijke kookboekje, mét zo’n kekke ringband.

Koude blokjes Blue Band, bloem, bakpoeder, suiker, vanille-suiker, eieren en héél veel soorten koekvormpjes. Dat is wat ik me nog kan herinneren. En dan hele plakkerige vingers, een aanrecht vol bloem en stukjes koekdeeg, en héél veel deeg wat stiekem in mijn mond verdween, in plaats van op de ovenplaat. Oeps.

Inmiddels maak ik ze nog regelmatig naar dit recept, maar tegenwoordig gebruik ik roomboter, zoals het natuurlijk hoort, en doe ik niet moeilijk meer met uitsteekvormpjes, maar maak ik een grote rol van het koekdeeg, stop deze 30 minuten in de koelkast en snijd er daarna perfecte ronde schijfjes van.”

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.