Redactie
Redactie Culinair nieuws 30 jul 2015
Leestijd: 1 minuut

Nooit meer wachten: zo zie je wanneer het druk is bij je favoriete restaurant

Door een nieuwe functie van Google Search kun je voortaan zien wanneer het op z’n drukst is bij je favoriete restaurant. Zo kun je precies op het juiste (ofwel rustigste) moment naar binnen wandelen. I-de-aal!

Als inwoners van Amsterdam kennen we het probleem maar al te goed: de leukste plekjes zijn vaak razend druk en sommigen moeten zelfs een wachtlijst hanteren om de toestroom van mensen binnen de perken te houden. Maar hoe weet je nu wanneer het perfecte moment is om naar binnen te gaan?

Met de nieuwste update van Google worden naast de standaard zoekresultaten als het adres, openingstijden en algemene informatie, nu ook Popular Times weergegeven. Deze geven in de vorm van een grafiekje aan op welk moment het daar het drukst is.

De proef op de som

Culy moest natuurlijk de nieuwe functie testen. In een gewone browser op onze laptop werkte het (nog) niet, maar op onze telefoon werd het keurig weergegeven.

Wel moeten we erbij vermelden dat het niet bij alle bedrijven werkt. Zo kregen we een prachtige grafiek bij het altijd-drukke Bakers & Roasters, maar zagen we niets bij Coffee & Coconuts. Hierbij geldt dat Google alleen de tijden laat zien bij bedrijven die erg populair zijn en waarvan zij denken dat het nodig is.

Hoe het precies werkt is voor ons nog redelijk vaag. Er wordt gezegd dat met behulp van de GPS-functie op je smartphone Google alle nodige informatie verzamelt (ook al gebruik je je smartphone niet actief op dat moment). Maar of dit echt zo is, durven wij niet te zeggen.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.