Redactie
Redactie Inspiratie 18 aug 2012
Leestijd: 2 minuten

Nieuwste foodtrend uit New York: in chocolade gedipt fruit met toppings

Het bedrijf Forbidden Fruit in New York heeft een nieuw foodconcept bedacht: het dippen van verschillende fruitsoorten in chocolade met daarop diverse toppings. Klinkt smakelijk; het ziet er in ieder geval goed uit!

door Rosa Rolvink

Forbidden Fruit NYC (aan 106 MacDougal Street, vlakbij Bleecker Street) is een kleine trendy winkel waar ze stukjes appel, aardbei, bes, sinaasappel, banaan en ananas verkopen, gedoopt in Belgische melkchocolade, pure chocolade of witte chocolade. Het geheel wordt extra lekker gemaakt met gekleurde hagelslag, kokos of walnoten. Je kunt dit gepimpte fruit los kopen, geserveerd in een bakje of geprikt aan een spies.

Creatief directeur van het bedrijf, Matthew Higginson, hoopt met dit concept de zoete trendsetter te worden in navolging op de populaire cupcakes, smoothies, donuts en dergelijke lekkernijen. De winkel opende ongeveer twee maanden geleden en heeft sindsdien een hoop klanten mogen bedienen. De sleutel tot succes is volgens Higginson de kwaliteit van het product, er wordt gebruik gemaakt van vers fruit en goede chocolade. Het resultaat is een relatief gezonde snack voor zowel kinderen als volwassenen en vormt een leuke traktatie. Het assortiment zal binnenkort worden uitgebreid met maandspecialiteiten. Op het programma staan onder andere aparte chocoladesoorten zoals spicy Mexicaanse chocolade en pepermunt chocolade. Seizoensfruit wordt bij lokale boeren ingekocht.

IMG_2859

Deze chocolaatjes met vitaminekern kosten per portie tussen de $ 1.35 en $ 3.75 (€ 1,10 -3,00). In New York kun je bijna 24/7 terecht in deze winkel om je drang naar zoetigheid te stillen. De winkel is namelijk doordeweeks geopend tot 02:00 uur ’s nachts en in het weekend zelfs tot 03:30. Forbidden Fruit heeft al uitbreidingsplannen voor Manhattan, Florida en Californië. Nu maar wachten of de trend ook overslaat naar andere landen. Higgins hoopt op copycats, dat zou volgens hem een ultiem compliment zijn.

Je hoeft natuurlijk niet te wachten tot een ‘copycat’ in Nederland zijn deuren opent. Je kunt ook prima zelf aan de slag. Koop verschillende fruitsoorten, bevestig deze aan satéprikkers of spiesjes en dip deze in gesmolten chocolade! De topping kun je ook zelf aanbrengen. Gebruik bijvoorbeeld (vruchten)hagelslag, geschaafde kokos, geschaafde amandelen of fijngehakte noten.

cup-WC680single-BananaMCwDC680single-BananaWCwSprink680single-StrawDCwCoco680single-StrawWCwMC680stick-WC680

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.