Mayonaise varianten: 10 tips

Culy 18 aug 2012 Inspiratie

Mayonaise gekocht of zelf gemaakt (da’s natuurlijk het leukste, en we vertellen je graag hoe het moet), maar vind je de smaak nog iets te basic voor jouw broodje, salade, aardappeltjes, et cetera…? 10 tips voor lekkere mayonaise varianten.

1 Ketchup: maak een klassieke cocktailsaus door mayo met ketchup te mengen.

2 Wasabi: wasabi door je mayo geeft een fijne kick.

3 Geroosterde knoflook: prak een paar teentjes geroosterde knoflook in je mayo. Heerlijk bij ehh… alles!

4 Verse kruiden: kruiden zijn heerlijk door je mayo. Varieer met bv. basilicum voor op broodjes, dille voor bij de vis, munt voor bij groenten…

5 Chili saus: meng mayo met een hele chili saus en serveer met frietjes.

6 Harissa: harissa (een Tunesische hete rode saus) is heerlijk door je mayo, en dan op een lamshamburger of bij gegrilde aubergine.

7 Citrussap: Gebruik limoen-of citroensap door je mayo. Wordt -ie iets dunner van, maar zo lekker fris!

8 Mosterd: op brood met kroketten natuurlijk, maar ook heerlijk bij gebraden kip.

9 Droge kruiden: net als punt 4, maar dan met gedroogde kruiden. Zoals smoked paprikapoeder, uienpoeder, of kruidenmixen als currypoeder.

10 Kappertjes: kappertjes maken het leven leuker. Vooral bij vis.

Marokkaanse hotdogs met Ras el Hanout-mayonaise3

Reageer op artikel:
Mayonaise varianten: 10 tips
Sluiten