Redactie
Redactie Inspiratie 3 okt 2012
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe smaak Cow Power van Ben & Jerry’s ook goed voor de koeien

Een ode aan de belangrijkste medewerkers van het ijs van Ben & Jerry’s (koeien dus!), dat is hun nieuwe smaak Cow Power. Dit heerlijke roomijs zit vol met stukken chocoladekoek, choco koetjes en een swirl van choco fudge.

“Met de ijssmaak Cow Power willen we namelijk de aandacht vestigen op het welzijn van melkkoeien in Europa, want daar zijn in Europa nog geen minimum normen voor vastgesteld, zoals dat voor andere landbouwdieren als varkens en kippen wel het geval is. Wie op 4 oktober, Werelddierendag, voor koeien iets heel aardigs wil doen, kan even doorklikken naar ons initiatief www.happycows.eu (maar na die datum mag het ook nog). Zodat het straks voor alle koeien iedere dag een beetje dierendag is.”

image001

Blije koetjes

Het is bepaald niet vervelend om een Ben & Jerry’s koe te zijn, want dat betekent dat je regelmatig in de wei mag dartelen, dat je gezond voer krijgt en dat er mensen zijn die goed voor je zorgen. En dat is geen kwestie van koeien met gouden hoorns beloven, want ze zijn er bij Ben & Jerry’s namelijk echt van overtuigd dat je al die gevlekte gelukzaligheid proeft in het ijs. Zoals oprichter Jerry Greenfield zegt: “het lekkerste ijs komt van blije koeien.”

Power to the cows

Ben & Jerry’s koeien zijn dus blije koeien, dankzij het Caring Dairy project. In 2003 zijn ze in Nederland gestart met dit duurzame zuivelprogramma, waarmee ze extra goed voor onze koeien, boeren en het milieu zorgen. De koeien die voor Ben & Jerry’s ‘werken’ zijn dus heel blij (en heus niet alleen op 4 oktober) maar dat geldt niet voor alle runderen op het Europese continent. En dat zijn er nogal wat: 23 miljoen!

Voor het welzijn van melkkoeien bestaat vreemd genoeg momenteel geen Europese wetgeving, terwijl er wel minimum normen zijn voor andere landbouwdieren, zoals varkens en kippen. Hierdoor verschilt het welzijn van melkkoeien binnen de EU sterk, met als gevolg dat nogal wat koeien kampen met gezondheidsproblemen en huisvesting in ongeschikte stallen. Bovendien worden steeds meer koeien het hele jaar binnen gehouden. Daar worden de koeien, en wij mensen, dus niet vrolijk van.

Kopen?

Verkrijgbaar: bij Albert Heijn
Adviesprijs: €4,99 (een pint van 500 ml)

CowPower500ml - deksel  lr

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.