Redactie
Redactie Inspiratie 29 dec 2013
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe smaak Brandt & Levie worst: chipotle met cacao

Foodies kennen de worst van het Brandt & Levie natuurlijk al: de drie heren achter dit merk (Samuel, Jiri en Geert) bedenken en maken de allerlekkerste worsten van Nederland. Daarnaast zijn ze altijd op zoek naar nieuwe smaken.

Omdat de ontwikkeling van zo’n merk nooit ophoudt, organiseren de worstmakers maandelijks een WorstLAB. Dan eten ze samen, bespreken ze plannen voor een nieuwe smaak en gaan vervolgens de slagerij in. Iedereen maakt één smaak droge worst of een ander product. De allerbeste droge worsten die uit WorstLAB rollen brengt Brandt & Levie uit onder een nieuw, gelijknamig label: WorstLAB.

screenshot2013-10-1212.13.13

De heren hadden zich voorgenomen dat de eerstvolgende worst die ze uit zouden brengen een stoere moest zijn. En dat is gelukt! Het resultaat is een worst gemaakt van grof gemalen goedgehouden varken, vers geroosterd komijnzaad, cacao en chipotle. Chipotle is een op hout gerookte jalapeñopeper, die samen met de cacao zorgt voor een vurige aardse smaak.

Deze nieuwe smaak is vanaf nu te koop bij de verkooppunten van Brandt & Levie. Wij hebben ‘m al geproefd, en… wauw, wat een smaak. Dit is echt een gedurfde worst; geen allemansvriendje, maar man, wat een smaak. Een beetje Mexicaans, een beetje Hollands. Geen sausjes bij serveren, geen poespas, gewoon aansnijden en genieten. Okee, misschien een shotje goede Tequila, om er écht een stoere avond van te maken.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.